Teknoloji

Apple Card ile kripto para satın almak mümkün olmayacak

apple card
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, ilk kredi kartı Apple Card hakkındaki detayları paylaşmaya devam ediyor. Kartın kullanıcılarını biri geleneksel, diğeri ise sıra dışı olarak tanımlanabilecek iki kısıtlama bekliyor.

Apple Card’ın Goldman Sachs’ın internet sitesinde yayınlanan müşteri sözleşmesi, Apple Card’ın jailbreak edilmiş bir iPhone’da kullanılmasının mümkün olmayacağını gösteriyor. Buna ek olarak, Apple Card’la kripto para, piyango bileti veya kumarhane fişi satın almaya da izin verilmeyecek.

Kripto para yasağına pek de şaşırmamak gerekiyor. Kredi kartının başka bir nakit karşılığı satın almak için kullanılması pek sık görülen bir durum değil. Buna ek olarak, ABD’de pek çok eyalette kredi kartıyla piyango bileti veya kumarhane fişi almak da yasak. Kısacası Apple’ın ya da Goldman Sachs’ın kripto paralara yönelik özel bir garezinin olmadığı söylenebilir.

Apple Card’ı jailbreak edilmiş bir iPhone’da kullanma konusu ise sıra dışı kısıtlama şeklinde tanımlanabilir. Kart için başvuruların iOS’teki Cüzdan uygulaması üzerinden yapılması gerekiyor. Müşteri sözleşmesinde kullanıcıların cihazının da onaya uygun olmasının gerektiği belirtiliyor. Bu da kart almaya hak kazananların bile jailbreak yapmaları durumunda kartlarını kaybedebileceği anlamına geliyor.

Apple Card başvuruları ne zaman başlayacak?

Apple Card için başvuru kabulü ağustos ayında başlayacak. Kredi kartı projesi, Apple’ın donanıma olan bağımlılığını azaltma ve servislerini çeşitlendirme planının önemli ayaklarından biri olarak değerlendiriliyor.

İLGİLİ HABERLER