Ulaşım

Apple Car projesi Apple Watch yöneticisine emanet

apple car elektrikli otomobil nissan
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın otomobil projesinin başındaki Doug Field, kısa süre önce Ford’a transfer olmuştu. Cupertino merkezli şirketin Field’ın yerini doldurması fazla zaman almadı. Bloomberg’in haberine göre, şirket Apple Car projesini Apple Watch yöneticisi Kevin Lynch’e emanet etti. Lynch daha önce Adobe’de teknoloji şefi olarak da görev yapmıştı.

Apple’ın “Project Titan” adı altında yürüttüğü çalışmaların odak noktasındaki ve yönetimindeki değişiklikler sıklıkla gündeme gelmişti. Projenin başına Lynch’in getirilmesinin ardından Apple’ın yeniden plan değişikliğine gittiği de konuşuluyor. Daha önce çıkan haberlerde Apple’ın projede başka otomobil üreticileriyle çalışacağı iddia edilmişti. Ancak son iddiaya göre, şirket projeyi tek başına yürütecek.

Lynch’in temmuz ayından bu yana otomobil projesinde çalıştığı söyleniyor. Tecrübeli yöneticinin ilk başta otomobilin yazılımına yardım etmek için ekibe katıldığı belirtildi. Lynch, Adobe’den Apple’a 2013’te transfer olmuştu.

Bloomberg’in haberine göre, Lynch yeni görevinde Apple’ın operasyon şefi Jeff Williams’a bağlı olarak çalışıyor. Apple geçtiğimiz yıl otomobil projesinin en tepesine yapay zekâ şefi John Giannandrea’yı getirmişti. Dolayısıyla Lynch’in Williams’a bağlı olmasının ilginç bir tercih olduğu söylenebilir.

Apple Car olarak anılan otomobille ilgili haberler 2014’ten bu yana etrafta dolaşıyor. Şirket bir ara işin yazılım kısmına odaklanmayı seçse de, son haberler fiziksel bir otomobil üretme ihtimalinin yeniden masada olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki dönemin Apple’ın gizemli otomobil projesini nereye götüreceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER