Eğlence

Video: Apple’ın yerleşke inşaatını drone gözünden izleyin

Apple’ın uzay gemisini andıran 13 bin kişilik yeni yerleşkesi Campus 2, şirketin mevcut merkezi 1 Infinite Loop’tan yüzde 230 oranında daha büyük bir alan üzerinde inşa ediliyor. 1000 kişilik bir etkinlik merkezi barındıracak olan yerleşkede, Ar-Ge faaliyetleri için de çok büyük miktarda alan ayrılacak.

Drone pilotu ve fotoğrafçı Duncan Sinfield tarafından hazırlanan video, Campus 2’nin büyüklüğü hakkında daha somut fikir edinmeyi sağlıyor.

Videoda eski Apple CEO’su Steve Jobs’un proje hakkında Cupertino Şehir Konseyi’ne yaptığı sunumdan alıntılar dış ses olarak kullanılıyor. Sinfield’in videosu, Campus 2 inşaatının ağustos ayındaki ilerlemesini oldukça somut biçimde gösteriyor. Sinfield, 1 Ağustos tarihinde de benzer bir video çekimi gerçekleştirmişti.

Campus 2’nin inşaat maliyetinin 5 milyar doları aşması bekleniyor. Ödüllü mimarlık şirketi Forster + Partners tarafından tasarlanan binanın 2017’nin başlarında hazır hâle gelmesi öngörülüyor. Yerleşkenin enerjisinin tamamının yenilenebilir kaynaklardan sağlanacak olması da, önemli detaylardan biri olarak ön plana çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER