Teknoloji

Apple çalışanlarının bir kısmı ofise dönüyor

apple m4 mac

Dünya genelindeki Apple çalışanlarının bir kısmı, yakında ofislerine dönmeye hazırlanıyor. Bloomberg’in haberine göre; Apple’ın bu kararı, Cupertino’daki genel merkezinde görev yapan çalışanların bir bölümünü de kapsıyor. Apple’ın bu yaklaşımının küresel koronavirüs salgını nedeniyle evden çalışma iznini uzatan diğer bazı teknoloji şirketlerinden farklı olduğunu söylemek gerekiyor.

Apple’ın ofise dönüş konusunda kademeli bir politika izleyeceği belirtiliyor. İlk olarak işlerini evden yürütemeyen ve evde çalışırken sıkıntı yaşayan personelin ofise dönmesi planlanıyor. Donanım ürünleri üzerinde çalışan personelin bu gruba dahil olduğu düşünülürken, bu gruptaki çalışanlardan bazılarının şimdiden ofislerine döndüğü belirtiliyor. Temmuzda başlayacak ikinci aşamayla birlikte daha fazla personelin yeniden ofiste çalışması planlanıyor.

Apple’ın ofislerinde koronavirüs yayılımını engellemek için ne gibi değişiklikler yaptığı bilinmiyor. Ancak bazı çalışanların sadece belli bir süre boyunca ofiste olma konusunda talepte bulunduğu söyleniyor. CEO Tim Cook’un nisan ayında çalışanlara yaptığı açıklamada ofise dönüşte ateş ölçümü ve sosyal mesafe gibi önlemlerin uygulanacağını söylediği de belirtiliyor.

Apple’ın ofise dönüş konusunda diğer teknoloji şirketlerine kıyasla daha hızlı şekilde hareket ediyor. Hem Facebook hem de Google, evden çalışma iznini yıl sonuna kadar uzatmıştı. Amazon’da evden çalışma sürecinin en az 2 Ekim’e kadar devam edeceği belirtilirken, Twitter evden çalışma iznini süresiz hâle getirmişti.

Apple, bazı ABD eyaletlerindeki mağazalarını da bu hafta itibarıyla yeniden açmaya hazırlanıyor. Mağazalarda çalışan personelin sürekli olarak ateş ölçümlerinin yapılacağı ve personelin maske kullanımının da zorunlu olacağı daha önce açıklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER