Teknoloji

Apple çalışanlarının küçük bir kısmı ofise dönüyor

apple chatgpt

Apple çalışanlarının bir kısmı, 15 Haziran itibarıyla şirketin Cupertino’daki genel merkez ofisine geri dönecek. Bloomberg’de yer alan habere göre; şirket, çok az sayıda kişinin ofise geleceğini ve ekibin büyük kısmının birkaç ay daha evlerinden çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Geri dönüş programının oldukça kısıtlı olan birinci aşamasında, çalışanlara yaptıklara iş doğrultusunda sadece belli günlerde ofiste olma izni verilecek. Apple’dan şirket çalışanlarına gönderilen açıklamada, geri dönüş programına dair yeni detayların bu ayın ilerleyen günlerinde paylaşılacağı belirtildi.

Açıklamada binalarda ve diğer çalışma alanlarında aynı anda bulunabilecek kişi sayısının sınırlandırılacağının altı çizildi. Sosyal mesafe kurallarına uyulacağını belirten şirket, çalışanların vücut sıcaklıklarının da düzenli olarak takip edileceğini duyurdu.

Kaynakların verdiği bilgiye göre; Cupertino merkezli şirket, ofise gelecek çalışanlarının koronavirüs testi yaptırmasını da tavsiye ediyor. Söz konusu testlerin tedariği şirket tarafından gerçekleştirilecek. Buna ek olarak, ofislere ve genel merkezlere gelenlerin maske takması da zorunlu olacak.

Küresel koronavirüs salgınının patlak vermesiyle birlikte Apple da neredeyse tüm ofislerini ve mağazalarını kapatmıştı. Ofislerinin kapılarını açmaya hazırlanan şirket, bazı mağazalarında hizmet vermeye ise bir süre önce önce başlamıştı. Apple’ın Türkiye’deki iki mağazası da, hâlihazırda eskisine göre daha kısıtlı sürelerde de olsa, açık vaziyette. Apple’ın Akasya AVM’deki mağazası 12:00-20:00, Zorlu Center’daki mağazası ise 10:00-18:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Mağazalarda “yeni normal” döneme uygun önlemlerin alındığını belirtmekte de fayda var.

İLGİLİ HABERLER