Teknoloji

Apple çalışanları 1 Şubat 2022’de ofise dönecek

apple m3

Apple çalışanları 1 Şubat 2022’den itibaren hibrit çalışma pilot programı kapsamında ofise dönecek. Bu hibrit program kapsamında personelin her yıl dört hafta uzaktan çalışması mümkün olacak. Karar çalışanlara şirket CEO’su Tim Cook’un imzasını taşıyan bir e-postayla bildirildi.

Cupertino merkezli şirket daha önce ofis personeline yılda iki hafta uzaktan çalışma imkanı sunmuştu. Cook, ekstra iki haftanın çalışanlara “daha fazla seyahat etme, sevdiklerine daha yakın olma ve rutinlerinden sıyrılma” imkanı sağlamak amacıyla verildiğini belirtti.

Pilot program kapsamında çalışanlar önce haftada iki gün ofise gelecek. Mart ayında ise pazartesi, salı ve perşembe günleri ofisten çalışılacak. Çarşamba ve cuma günleri ise evden çalışılacak. Bazı çalışanlardan görevleri doğrultusunda haftada dört veya beş gün ofise gelmeleri talep edilebilecek.

Cook, hibrit çalışma modelini geçtiğimiz haziran ayında duyurmuştu. O dönemde ofise dönüşün eylül ayında yapılacağı belirtilse de, bu tarih önce ekim ayına, sonra da ocak ayına ertelenmişti. Son açıklamayla birlikte Apple’ın ofise dönüşü bir ay daha ileri atılmış oldu. Şirketin hibrit modeline karşı çıkan bazı çalışanlar CEO Cook’a bir mektup yazarak daha esnek bir model talep etmişti.

Apple ofise dönüş planıyla ilgili detayları henüz resmi olarak paylaşmadı. Pandeminin başladığı 2020’de fiziksel mağazalarını neredeyse tüm dünyada kapatan şirket, bu yılın başları itibarıyla maske zorunluluğuyla tüm mağazalarını tekrar açmıştı.

İLGİLİ HABERLER