Teknoloji

Apple’dan küçük işletmeler için abonelik tabanlı BT yönetim sistemi

apple business essentials
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçen yılın sonlarında sınırlı bir beta sürümünde duyurduğu ve kullanıma sunduğu Business Essentials abonelik hizmeti artık ABD’deki tüm küçük işletmeler için kullanılabilir hâle geldi. Bu, Apple’ın, 500’den az çalışanı olan kuruluşlar için tasarlanmış, şirketlerin Apple donanımlarını satın almak ve yönetmek için halihazırda kullandıkları Business Manager platformu altında cihaz yönetimi ve bulut depolamanın dikey entegrasyonu niteliğinde bir hizmet olarak nitelendirilebilir.

Business Essentials, artık resmi olarak kullanıma sunulduğuna göre, 7/24 desteğe sahip isteğe bağlı yeni bir AppleCare Plus donanım kapsamı ve Apple tarafından eğitilmiş bir teknoloji uzmanını dört saat gibi kısa bir sürede çağırma imkanı da bulunuyor.

Abonelik, geleneksel BT hizmetlerini, çalışan başına aylık 2,99 ABD dolarından başlayan bir ücretle tek bir portala bağlıyor. Apple, beta testinin bir parçası olan şirketler için, mevcut olan iki aylık ücretsiz deneme ile bu hizmetin kapısını açıyor.

apple business essentials

Bu paketi veya buna benzer bir üçüncü taraf kurulumunu kullanabilecek işletmeler, muhtemelen Apple’ın Business Manager portalına zaten erişim sahibi olmalıdır. İşletmeler (ve benzer şekilde Apple School Manager’a sahip okullar) yönetilen Apple Kimliklerini bu şekilde rezerve edebilir ve dağıtabilir, böylece çalışanlar yanlışlıkla kişisel bir Apple Kimliği hesabı oluşturamaz. Ayrıca doğrudan Apple’dan satın alınan cihazları otomatik olarak tedarik edebilir, App Store’dan yazılım lisansları alabilir, (Microsoft Azure ile) dizinleri senkronize edebilir ve daha fazlasını yapabilir.

BT yönetiminden sorumlu olanlar için en büyük değişiklik, dağıtım ve yönetim tarafında geliyor. Küçük işletme müşterileri, Wi-Fi / VPN ayarları, zorunlu FileVault şifrelemesi ve uygulamaları ile önceden yapılandırılmış paketleri doğrudan çalışanların cihazlarına göndermek için Apple’ın hizmetini kullanabilir. Daha sonra çalışanlar, Business Essentials uygulaması aracılığıyla kurulumlarını görüntüleyebilir, desteğe erişebilir veya onarımları izleyebilir. Önceden, Apple cihazlarında dağıtım ve yönetim özellikleri elde etmek, başka bir hizmet ve onu kullanmak için uzmanlık gerektiriyordu. Bu hizmetin yapamayacağı en büyük şey, Apple tarafından üretilmeyen mobil veya masaüstü cihazlarla çalışmaktır.

Mac yönetimine basitleştirilmiş ve doğrusal bir yaklaşım arayan veya BT personeli kapasitesi olmayan küçük işletmeler için Apple’ın yeni çözümü ilgi çekici olabilir. Çalışan başına aylık 2,99 ABD doları olan başlangıç fiyatı, bir cihazı ve 50 GB iCloud depolama alanını kapsıyor. Ücret 200 GB için 6,99 ABD dolarına ve 2 TB için 12,99 ABD dolarına yükseliyor.

AppleCare Plus for Business Essentials, tek cihaz katmanı için (bir onarım veya değiştirmeyi kapsar) ayda ek 7 ABD doları veya üç aygıt ve 200 GB iCloud katmanı için ayda ek 13 ABD doları ücrete sahiptir; iki onarım veya değiştirmeyi kapsar. En fazla, tek bir çalışan üç cihaz, 2 TB iCloud depolama alanı ve AppleCare Plus for Business Essentials (AppleCare’de ayda 1 ABD doları maliyet tasarrufu) ile ayda 24,99 ABD dolarına mal olabilir.

BT yöneticileri, şirketin mevcut Apple Business Manager sitesine gidip kenar çubuğuna yeni eklenen “Abonelik” menüsünü tıklayarak yeni hizmete kaydolabilir. Kaydolduktan sonra, Servis & Destek ve Koleksiyonlar dahil olmak üzere yeni kenar çubuğu menü seçenekleri görünecektir. Diğer özellikler arasında, çalışanların iş veya özel verileri riske atma endişesi olmadan kendi bilgisayarlarında veya telefonlarında iş hesapları kurmalarını sağlama yeteneği yer alır. Apple’ın çözümü, kişisel verilerin iş verilerinden “kriptografik olarak ayrılmasına” olanak tanır.

Apple’ın yeni hizmeti, Jamf gibi, ABD’de binlerce işletme ve üniversite tarafından kullanılan, Apple’ın İşletme ve Okul Yönetimi platformlarıyla çalışan ve güvenlik yazılım çözümleri dahil çok daha kapsamlı özelliklere sahip yerleşik çözümlere bir alternatif sunuyor. Ancak, yalnızca yeni satın alınan Apple donanımını kolayca kaydettirmesi, temel katılım desteği sağlaması ve yalnızca Apple’ın App Store kütüphanesinden yazılım dağıtması gereken küçük işletmeler için, Apple’ın Business Essentials paketleri kesinlikle en temel seviyedeki gereksinimleri karşılıyor.

İLGİLİ HABERLER