Manşetler

Apple bulut tabanlı servisi için iCloud.com alan adını satın aldı

Apple’ın bulut tabanlı bir servis sunacağına dair dedikodular aylardır dile getiriliyor. Söz konusu servis sayesinde iTunes müşterileri satın aldıkları şarkıları çevrimiçi saklayıp onlara istediği yerden erişebilecek. Bu konuyla ilgili son dedikodu ise Apple’ın bu servisin web sitesi için yeni bir alan adı satın aldığı yönünde.

Apple’ın sunduğu cihaz ve servislerin başına “i” harfini ekleme konusunda meraklı olduğunu biliyoruz. Apple’ın sahip olduğu yeni alan adının da iCloud.com olduğu iddia ediliyor. Bulut tabanlı saklama servisi sunan Xcerion adlı bir şirket tarafından işletilen bu alan adının Apple’a devredilmesinden sonra söz konusu şirket sunduğu bulut servisinin adını CloudMe olarak değiştirmiş. Görüşüne göre CloudMe alan adı da 5 Nisan tarihinde satın alınmış.

Gigaom konuyla yakından ilgili bir kaynağa dayanarak Apple’ın iCloud alan adı için 4.5 milyon dolar ödediğini iddia etti. Ne Xcerion ne de Apple’dan alan adı satışıyla ilgili bir açıklama gelmedi ve büyük ihtimalle anlaşma sonuçlanana ve Apple yeni servisini lanse edene kadar da gelecek gibi görünmüyor. Yine de, Apple’ın bulut tabanlı müzik servisinin iCloud adını taşıyacağını söyleyebiliriz.

İlgili – Gigaom

İLGİLİ HABERLER