Manşetler

Apple bulut servislerini geliştirmek için kolları sıvadı

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple bulutApple bulut servislerini geliştirmek için harekete geçiyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, ilgili ekiplerde konsolidasyona gitmek ve şirketin kendi sunucularında kullanabileceği yeni teknolojiler geliştirmek planın parçaları arasında yer alıyor.

Apple geride kalan 10 yıllık dönemde bulut sektöründe Amazon, Google ve Microsoft gibi rakiplerinin gerisinde kalmıştı. Söz konusu üç şirket de başarılı servisler veya hosting platformları oluşturabilmişti. Bu durumu değiştirmek için kolları sıvayan Apple, ilk olarak tüm bulut servis ekiplerini tek çatı altında toplayacak.

Bu karar doğrultusunda iCloud, Siri, Apple Haberler, Harita ve Pay ekiplerinin bir araya gelmesi öngörülüyor. Apple Music ve iTunes ekiplerinin bir kısmının da bu birleşmeye dahil olması bekleniyor. Daha önce farklı yerlerde görev yapan bu birimlerin fiziksel anlamda aynı çatı altında toplanmasının Apple’a aradıklarını hemen verip veremeyeceğini söylemek zor. Ancak Cupertino merkezli şirket, bu kararıyla süreçlerin hızlanacağını düşünüyor gibi görünüyor.

Apple bulut servislerini kendi sunucularına taşıma konusunda istekli

Bloomberg’in haberine göre, Apple bulut servislerini kendi sunucularına taşıma konusunda da adımlar atıyor. Şirketin bulut servisleri hali hazırda Amazon ve Google sunucularında bulunuyor. Pie adında bir yazılım geliştirdiği söylenen Apple’ın tüm servislerini tek bir noktada toplamayı amaçladığı belirtiliyor. Apple’ın kendi sunucularında saklayacağı bir fotoğraf depolama servisi kurma hazırlığı içinde olduğu da iddialar arasında yer alıyor.

Bu hamlenin Apple’a büyük faydalar sağlaması muhtemel gözüküyor. Hem Amazon hem de Google kullanıcılarına bulutta sınırsız fotoğraf depolama imkanı sunuyor. Apple ise minimum alan seçeneği dışında kullanıcılarından ücret alıyor. Apple bulut servislerinde yeniliğe giderek hem sorunlarından kurtulabilir hem de maliyetlerini düşürerek rekabette elini güçlendirebilir.

İLGİLİ HABERLER