Teknoloji

Apple bulut destekli iTunes 10.5 güncellemesini yayınladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, yarın akşam bu saatlerde iOS 5‘i yayınlamış olacak. Büyük ihtimalle de birçok iOS kullanıcısı Apple’ın sunucularına yüklenmiş olacak. iOS 5’e güncelleme yapmak için yine iTunes’a ihtiyacınız olacak. Gelin bugün iOS 5’e güncelleme işlemleri için hazırlık yapın ve iTunes 10.5’i güncelleyin. Çünkü Apple iTunes’un 10.5 numaralı yeni sürümünü yayınladı.

iTunes 10.5 ile birlikte bu yazılıma iCloud desteği geliyor. iCloud içinde yer alan iTunes in the Cloud özelliği sayesinde bilgisayarda, iTunes mağazası üzerinden satın alınan şarkılar hesaba bağlı olan tüm Mac veya Windows bilgisayarlar ve iOS cihazlarına otomatik olarak indirilebilecek. iTunes mağazası Türkiye’de açık olmadığı için bu özellik bizim için en azından şu an için bir anlam ifade etmiyor. Yine bizim için bir anlam ifade etmeyen iTunes Match servisi bu ay sonunda faaliyete geçecek.

iTunes 10.5’in bizi ilgilendirebilecek bir özelliğiyse iOS cihazlarına Wi-Fi üzerinden eş zamanlama desteği getirmesi. Böylelikle kullanıcılar kablo arama zahmetinden biraz olsun kurtulacaktır.

Aşağıdaki bağlantıyı takip ederek iTunes 10.5’i bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Veya iTunes’u açtığınızda yeni sürüm kontrolü yaparak yeni sürümü cihaza kurma işlemlerine başlayabilirsiniz.

Bu arada bir hatırlatma. iTunes 10.5’e güncelleme yaptıktan sonra iOS cihazınızı bilgisayara bağlayıp bir yedek almanızı öneririz. Yarın akşam veya sonrasında iOS 5’e güncelleme yaparken aksi bir durum meydana gelirse işinize yarayacaktır.

İlgili – Apple iTunes

İLGİLİ HABERLER