Teknoloji

Apple’ın en son satın alma girişimi uygulama geliştiricilerine yarayacak

iphone çift sim kart desteği

Apple satın almalara çok yabancı bir şirket değil. 2014 yılında iOS geliştiricilerine uygulamalarını, yayınlamadan önce on binlerce beta test kullanıcısı aracılığıyla test etme imkanı veren TestFlight’ın arkasındaki şirketi satın almıştı. Şimdi de, uygulama geliştiricilerinin uygulamalarını iOS platformunda test etmelerine ve yönetmelerine yardımcı olan Buddybuild şirketini satın aldı.

Satın alınan girişimden yapılan açıklamaya göre, şirket Apple’ın Xcode mühendislik grubuna katılacak ve bundan böyle yeni müşteri kabul etmeyecek. Ancak servisin mevcut müşterilere hizmet vermeye devam edeceği belirtiliyor. Ücretsiz başlangıç planları ve Android müşterileri bu yıl, 1 Mart’tan itibaren erişimlerini kaybedecek. Apple da TechCrunch‘a gönderdiği bilgi notuyla satın almayı doğruladı.

Buddybuild faaliyet gsterdiği ofiste kalmaya devam edecek. Şirketin çalışanları konuyla ilgili olarak yayınladıkları blog yazısında, Kanadalı bir şirket olmaktan dolayı her zaman gurur duyduklarını, bu nedenle Vancouver’da kalmaya devam edecekleri için de memnun olduklarını dile getiriyor. Vancouver için de, geliştirici ve mühendislik yeteneklerinin yuvası tanımı kullanılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER