Teknoloji

Apple Brezilya’da Güney Amerika’nın ilk mağazasının açılacağını doğruladı

Apple bu hafta başında insan kaynakları sitesi üzerinden Türkiye’de açılan pozisyonlar için ilanlar yayınlamıştı. Her ne kadar ortada resmi bir açıklama olmasa da bu ilanların yakın bir gelecekte İstanbul’da açılması planlanan Apple mağazasında çalışacaklar için açıldığı şeklinde yorumlanmıştı. Aslında Apple sadece Türkiye için değil, Brezilya için de aynı gün benzer ilanları yayınlamıştı, tabii ki yine aynı gerekçeye yönelik tahminler yürütülmüştü.

Dün Apple’dan Brezilya basınına gönderilen bir e-posta iletisine göre Apple’ın Güney Amerika’daki ilk mağazası Rio de Janeiro’da, yani Brezilya’nın önemli şehirlerinden bir tanesinde açılacak. Diğer bir deyişle Apple, Brezilya için insan kaynakları sitesinde açmış olduğu ilanların gerekçesini bir şekilde doğrulamış oldu. Bakalım, yakın zamanda Apple’dan Türkiye’de açmayı planladığı mağaza için de böyle  bir açıklama görecek miyiz.

Apple’ın dünya çapında 400’e yakın mağazası var ve bunlardan 250 tanesi ABD’de bulunuyor. Rio mğazası ise yukarıda belirttiğimiz gibi şirketin Güney Amerika’daki ilk mağazası olacak. Bu durumda Apple dünyadaki yedi kıtanın dördünde faaliyet gösteriyor olacak. Şirketin 2013 yılında 30 ila 35 arasında mağaza açması, bunların da yüzde 75’inin ABD dışında olması bekleniyor.

Apple Brezilya için sadece mağaza müjdesi vermekle yetindi. Rio de Janeiro mağazasının esas konumu ve ne zaman açılacağı konusunda bir bilgilendirmede bulunmamış, ancak resmi açılışın gelecek yılın başlarında yapılacağı tahmin ediliyor.

İlgili >> 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER