Eğlence

Apple Breaking Bad ve Better Call Saul’un yaratıcısıyla anlaştı

apple breaking bad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple Breaking Bad ve Better Call Saul gibi popüler dizilerin arkasındaki isim olan Vince Gilligan ile anlaştı. Gilligan yeni dizisini Cupertino merkezli şirketin çevrimiçi içerik platformu Apple TV Plus için hazırlayacak.

Henüz adı açıklanmayan projenin ilk iki sezonu için anlaşma sağlanmış durumda. Dizinin başrolünde ise Better Call Saul’da canlandırdığı Kim Wexler karakteriyle Emmy’ye aday gösterilen Rhea Seehorn izleyicilerin karşısına çıkacak.

Dizinin yapımcılığını Gilligan’ın şirketi High Bridge Productions ve Sony Pictures Television üstlenecek. Gilligan dizinin baş yapımcılığını da yapacak ve yürütücü yapımcılardan biri olarak da adı jenerikte görünecek.

Apple’ın Gilligan’ın yeni dizisinin haklarını kıyasıya bir rekabet sonucunda aldığı belirtildi. Diziyle en az sekiz platform veya TV kanalının üstlendiği söyleniyor. Deadline’ın haberine göre, dizinin bir bölümünün bütçesi 13.5 ila 15 milyon dolar arasında değişecek. Apple’ın kaç bölüm istediği şu an için bilinmiyor.

Dizinin konusu henüz bilinmese de, Gilligan’ın açıklaması Breaking Bad evreninde geçmeyeceğini gösteriyor: “15 yılın ardından anti kahramanları yazmaya biraz ara verme zamanının geldiğini düşünüyorum.. ve kim muhteşem Rhea Seehorn’dan daha iyi bir kahraman olabilir ki? Başrolde olmasının üstünden uzun zaman geçti ve onunla çalışacağım için çok heyecanlıyım.”

Seehorn da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda çok heyecanlı olduğunu, hislerini anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini ve kalbinin patlamak üzere olduğunu belirtti.

Apple Breaking Bad ve Better Call Saul gibi başarısını kanıtlamış dizilerin yaratıcısıyla anlaşarak Apple TV Plus platformuna verdiği önemi bir kez daha gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER