Teknoloji

Apple’ın Bordeaux’daki mağazası Sarı Yelekliler gösterisinde yağmalandı

apple store

Fransa‘nın Bordeaux şehrinde Saint Catherine bölgesinde bulunan Apple mağazası, geçtiğimiz hafta sonu şehirde gerçekleşen “Sarı Yelekliler” gösterisinde bazı protestocular tarafından soyuldu ve yağmalandı. Mağazanın camlarını kıran göstericiler, içeriye hücum ederek ürünlerin sergilendiği masalardan MacBook, iPhone, iPad ve diğer ürünleri çaldılar.

Saldırganlar mağazayı tamamen yıkmasa da, mağazayı yeniden eski hâline getirmenin hem uzun zaman alacağı hem de ciddi bir maliyetinin olacağı belirtiliyor. Saldırının ardından pazar günü itibarıyla mağazanın camları yeni saldırıların engellenmesi amacıyla kontrplakla kaplandı.

https://twitter.com/PorteTonAme/status/1071513131866701825

Mağazaya düzenlenen saldırıyı gösteren videolar, sosyal medya aracılığıyla paylaşıldı. Söz konusu paylaşımlarda sadece birkaçı sarı yelek giyen ve yüzleri görünmeyen göstericilerin teşhirdeki ürünleri çok kısa bir süre içinde topladığı görülüyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”FhR9TH3bv2s”]

Apple, Fransa’daki mağazalarına yapılan saldırılarla ilgili olarak açıklama yapmadı. Paris’teki Sarı Yelekliler eylemleri sırasında da şirketin Opera bölgesindeki ve Champs-Elyssées’teki mağazaları saldırıya uğramıştı. Vakit kaybetmeden mağazalarını güçlendiren şirket, daha sonraki Sarı Yelekliler gösterileri sırasında mağazalarının kepenklerini indirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER