Teknoloji

Apple Bitcoin ticareti yapan uygulamalara izin veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bitcoin-301213

Apple Bitcoin ticareti uygulamalarına App Store’da getirdiği kısıtlamayı kaldırdı. Bu politika değişikliğinin ardından ilk sanal döviz uygulamaları mağazada yer almaya başladı.

Bu uygulamalardan bir tanesi Coin Pocket dün itibarıyla App Store’da görüldü. Uygulama Apple’ın mağaza şartnamesine sanal döviz uygulamalarını mantıklı bir şarta bağlamasını sağlayan kuralı eklemesinin ardından geldi. Söz konusu şart uygulamaların eyalet yasalarına ve federal yasalara uymasını gerektiriyor.

Apple daha önce kullanıcıların sanal para birimini dönüştürmesine olanak sağlayan uygulamaları kaldırmış, Bitcoin dünyasının banka hesapları gibi işleyen cüzdan uygulamalarına erişimi kısıtlamıştı.

Şimdiye kadar Apple’ın sanal para birimlerine yaklaşımı çok muhafazakar olmuş, güvenliği pişman olmaya tercih eden bir yaklaşım sergilemişti. Birleşik Devletler konuyla ilgili olarak belirli birr çerçeve çizdi, ayrıca Bitcoin ve diğer sanal para birimleri bireysel kullanıcılar için düzenlemeye tabi olmuyor, bu da söz konusu uygulamaların iPhone ve iPad’de yer almasının Apple için herhangi bir yasal endişe yaratmaması anlamına geliyor.

Konuyla ilgili olarak Amerikan hükümetinin attığı çeşitli adımların ardından Apple için de bu uygulamalara izin vermekten başka bir şey kalmamış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER