Teknoloji

Apple birinci nesil iPad’in fiyatında indirime gitti

iPad 2’nin tanıtılmasıyla birlikte Apple birinci nesil iPad’in ABD’deki satış fiyatlarında indirime gitti. Örneğin, 16 GB’lık Wi-Fi versiyonunun fiyatı 399$’a indirilirken, 100$ daha fazla verenler de 32 GB’lık modeli satın alabilecek. 64 GB’lık Wi-Fi iPad’in fiyatı da 599$’a indirilmiş durumda.

Wi-Fi+3G iPad 1 modellerinde de benzer indirimler söz konusu. 32 GB’lık versiyon 629$, 64 GB’lık versiyon ise 729$’lık fiyat etiketi taşıyor. Yeni ve eski iPad modelleri arasında şu an için 100$’lık bir fiyat farkı bulunuyor, ancak herkes Apple’ın orijinal iPad’in fiyatlarında bir kez daha indirime gideceğini tahmin ediyor. Ne de olsa, arada 100$’lık bir fiyat farkı varsa, herkes biraz daha fazla para verip çift çekirdekli A5 işlemciye, çift kameraya ve HDMI çıkış desteği olan yeni iPad 2’yi tercih edecektir. Eğer Apple elindeki iPad 1 stoklarını eritmek istiyorsa, biraz daha indirim yapmalı.

Türkiye’de satılan iPad’lerde şu an için bir indirim söz konusu değil. Ancak iPad 2’nin Türkiye’ye gelişinin belli olmasıyla birlikte ABD’deki durumun benzerini Türkiye’de de yaşayabiliriz.

İlgili – Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER