Teknoloji

Apple bileşenlerle ilgili tutumunu yeniden değiştiriyor

swarm-ios-8-widget-101014 (720 x 540)

Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi iOS 8’in yolculuğu oldukça zorlu başlamıştı. Görsel bakımdan fazla değişiklik barındırmayan işletim sistemi, iOS için yeni sayılabilecek pek çok özelliği kullanıma sokmuştu. Bu özellikler arasında bulunan Bildirim Merkezi bileşenlerinin yerleştirilmesi esnasında ilk etapta çeşitli sorunlar yaşanmış ve Apple bazı hesap makinesi uygulamalarının bileşenlerini veto etmişti. Şirketin hedefinde şimdi de yazılımcısı tarafından değiştirilen bir uygulama var.

Draft iOS’in popüler not alma uygulamaları arasında bulunuyor. Uygulamaya eşlik eden bileşen ise kullanıcıların iOS’in Bildirim Merkezi’nde bulunan Bugün sekmesi üstünden yeni bir not oluşturmasını mümkün kılıyor. Bileşende bulunan “yeni not” yazısına dokunulduğu zaman kullanıcılar Draft uygulamasına yönlendiriliyor. Söz konusu yönlendirme işlemi Apple’ın tepkisini çekmişe benziyor.

Draft’in geliştiricisi Greg Pierce, Apple’dan kendisine gönderilen mesajda Bildirim Merkezi bileşenlerinin bilginin sunumunu amaçladığı ve buton barındıramayacaklarının belirtildiğini ifade etti. Ancak pek çok bileşende buton olduğu göz önünde bulundurulunca Apple’ın esas sorununun uygulamaya yönlendirme yapılması olduğu anlaşılıyor.

Apple kendisini rahatsız eden noktayı tam olarak açıklamasa da, yaşananların kafa karıştırıcı olduğu rahatlıkla görülüyor. Buton veya yeniden yönlendirme izninin olmaması, bileşenlerin varlığını anlamsız kılıyor. Apple’ın yazılımcıları daha fazla yormadan önce bileşenlerin kullanımı konusundaki talimatlarını düzenlemesi gerektiği ifade ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER