Manşetler

Apple beşinci nesil iPhone’un boyutlarıyla değil fiyatlarıyla oynayacak

Son günlerde daha büyük ve daha küçük ekranlı iPhone’larla ilgili yeni haberler ortaya çıkmaya başladı. Bu haberlerin doğruluğu şüpheli, üstelik içeriden havadis uçuranlar Apple’ın iPhone’un boyutlarından çok fiyatıyla ilgilendiğine dikkat çekiyor.

NYTimes’ın anonim kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre, önümüzdeki yaz aylarında piyasaya çıkması beklenen beşinci nesil iPhone sesli komutlarla kontrol imkânı sunacak, bunun yanında aynı fiziksel boyutlarda ancak çeşitli özellikler bakımından birbirinden farklı iPhone modelleri görebiliriz.

Daha ucuz bir iPhone modeli sunmak adına, cihazın fiziksel boyutlarını değiştirmeyip içindeki bellek boyutunun, kamera kalitesinin ve bunun gibi teknik özelliklerin değiştirilebileceği kaynaklar tarafından dile getiriliyor. Cihazın fiziksel boyutunu değiştirmek daha küçük bir ekran gerektirecek. Bu durum Apple için çok da verimli bir seçim olmayabilir ve de iOS uygulama geliştiricilerine uygulamalarını bu ekran için de ölçeklemeleri gibi ek bir iş çıkarabilir.

Bu arada Apple’ın ücretsiz olarak sunulması her zaman arzu edilen MobileMe servisinde bazı değişiklikler yapmayı planladığı ve ücretsiz olacak bu servisle kablosuz eş zamanlama ve medya akıtma gibi özellikler sunmayı hedeflediği de gelen haberler arasında. Kaynağın iddiasına göre, burada hedef tüm fotoğrafların ve diğer multimedya içeriklerinin tüm Apple cihazları arasında, insanların hiçbir şey yapmasına gerek kalmadan eş zamanlanması. Bu servisle gelecekteki iPhone’ların ihtiyaç duyacağı dahili bellek alan ihtiyacı da azaltılmış olacak,bu da daha ucuz bir iPhone’a kapı açacak etkenler arasında yer alacaktır.

İlgili – NY Times

İLGİLİ HABERLER