Teknoloji

Apple uygun fiyatlı hoparlörünü Beats markası altında çıkarabilir

apple beats
Apple Beats markası altında uygun fiyatlı bir akıllı hoparlör çıkarabilir

Apple Beats markalı ve uygun fiyatlı bir akıllı hoparlör çıkararak akıllı telefon pazarında rakipleriyle arasındaki mesafeyi kapatmayı amaçlıyor.

Araştırma şirketi Strategy Analytics’in verilerine göre, 2018’in ilk çeyreğinde dünya genelinde 9.2 milyon akıllı hoparlör satıldı. Bu 9.2 milyon hoparlörün ise sadece 600 bini Apple HomePod oldu. 2018’in ilk 3 aylık döneminde Cupertino merkezli şirketin pazar payı yüzde 6’da kaldı. İddialara göre, Apple Beats markası altında uygun fiyatlı bir akıllı hoparlör çıkararak bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor.

Akıllı hoparlör pazarında yılın ilk çeyreğini yüzde 43.6’lık payıyla Amazon zirvede tamamladı. Amazon’u yüzde 26.5 ile Google izliyor. Pazara geç girişi ve HomePod’a 349 dolar değer biçmesi, Apple’ın arkada kalmasının en önemli faktörleri olarak gösteriliyor. Buna ek olarak, Siri’nin yapay zekâ yeteneklerinin de Amazon Alexa ve Google Asistan’ın arkasında kalmış olmasına dikkat çekiliyor.

Tayvan’daki üretim zincirlerinden gelen bilgiye göre, Apple uygun fiyatlı bir akıllı hoparlör üzerinde çalışıyor. Söz konusu hoparlörün 199 dolar karşılığında satılacağı söyleniyor. Şirketin bu hoparlörü Beats markası altında piyasaya süreceği de iddialar arasında bulunuyor.

Bu iddianın altında kulağa mantıklı gelen çeşitli gerekçeler de yer alıyor. Akıllı hoparlörün ses kalitesi de Cupertino merkezli şirketin önem verdiği noktalar arasında bulunuyor. Beats’in kulaklık teknolojisinin de gelişmiş olduğunu unutmamak gerekiyor. Buna ek olarak, Apple Beats markasını kullanarak HomePod ile uygun fiyatlı hoparlörü arasınaa daha net bir çizgi çekmek istemiş olabilir.

İLGİLİ HABERLER