Eğlence

Apple dilediği zaman yeni Beats radyo kanalları kurabilir

beats 1

beats-1-radyo-010715

Apple’ın 7 gün 24 saat yayında olan radyo istasyonu Beats 1, şirketin haziran ayının sonunda faaliyete geçen çevrim içi müzik servisi Apple Music’in en çok ilgi gören ve övülen özelliklerinden biri olmuştu. Görünen o ki, Beats 1 Apple Music’teki yegane radyo istasyonu olarak kalmayacak. Şirkete yakın kaynaklar, Apple’ın dilediği zaman Beats radyo kanalı kurmasına izin veren anlaşmaları elinde bulundurduğunu belirtiyor.

Apple Music için Apple ve büyük plak şirketleri arasında imzalanan anlaşmalar, Apple’a ekstra görüşme yapmadan Beats 1 gibi beş radyo istasyonu daha kurma hakkı sağlıyor. Bu da, Apple’ın merkezi Asya veya Avusturalya’da olan Beats 2 isimli bir radyo istasyonunu dilediği zaman kurabileceği anlamına geliyor. Böylelikle şirketin elinde 24 saat boyunca canlı yayın yapabilecek bir kadronun oluşması da muhtemel gözüküyor. Beats 1’daki canlı yayınların süresi şu an için günde 12 saatin ötesine geçmiyor. Apple’ın daha hedefli bir yaklaşım içine girmesi ve niş radyo istasyonları kurması da ihtimaller arasında sayılıyor.

Beats 1’ın gördüğü ilgi ve yakaladığı başarı, Apple’ın yaşlanan bir konsepti süsleyip yeniden ilgi odağı hâline getirme konusundaki hünerini de ortaya koyuyor. Apple’ın Beats 1 için ödediği çalan şarkı başı ücretin Pandora’dan daha yüksek olması da, servisi plak şirketlerinin gözünde daha prestijli bir yere koyuyor. Gösterilen ilgi nedeniyle Apple’ın gelecekte Beats radyo kanallarının sayısını artırması muhtemel gözüküyor. Cupertino merkezli şirket şu an için iddialara cevap vermeyi reddediyor.

Müzik sektöründen kaynaklara göre, plak şirketleri Apple Music’in mevcut gidişatından memnun gözükseler de, halen “bekle ve gör” politikasını sürdürüyorlar. Apple Music’in ulaştığı kullanıcı sayısının tatmin edici bir seviyeye ulaştığı belirtilirken, asıl tablonun üç aylık ücretsiz deneme süresinin sona ermesiyle birlikte ortaya çıkacağı dile getiriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER