Teknoloji

Apple Beats kulaklığın alev almasından üçüncü taraf AAA pilleri sorumlu tuttu

apple beatsGeçtiğimiz şubat ayında Çin’in başkenti Pekin’den Avustralya’nın Melbourne şehrine seyahat eden bir kadının kulaklıkları, uçuş sırasında alev almıştı. Talihsiz kadının kulaklığının markası ise üç ay sonra ortaya çıktı. Associated Press’te yer alan habere göre, AAA pille çalışan Beats kulaklıklar sahibinin üzerindeyken alev aldı. Alev alan kulaklığın markasının Beats olması, Apple’ı da soruşturma sürecine dahil etti. Apple Beats için 2014’te 3 milyar dolar ödemişti.

Apple temsilcisinin kazazede kadının avukatıyla yaptığı görüşmede, patlamadan üçüncü taraf pilleri sorumlu tuttuğu belirtildi. Bu açıklamanın tam olarak ne anlama geldiği anlaşılamazken, Cupertino merkezli şirket şimdilik konuyla ilgili olarak basına açıklama yapmamayı sürdürüyor.

Kazazede kadının adı kamuoyuyla paylaşılmış değil. Avustralya Ulaşım Güvenliği Bürosu tarafından hazırlanan ve mart ayında yayınlanan rapora göre, kadın uyurken bir anda uçakta büyük bir patlama sesi duyuldu. Yüzünü çevirdiği anda yanmayı hissettiğini söyleyen kadın, daha sonra kulaklığı yere fırlattığını ve uçuş görevlilerinin kulaklığı üzerine su dökerek söndürdüğünü belirtti.

Apple Beats markalı AAA pille çalışan kulaklık üretmiyor

Apple hâli hazırda Beats markasını taşıyan ve AAA pille çalışan kulaklıklar üretmiyor. Dolayısıyla kazadaki kulaklığın eski bir model olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER