Eğlence

Apple Beats Music markasını zamanla kaldırmayı planlıyor

beats-music-logo-290514

Apple’ın Beats’i satın almasının ardından bu şirketin bir servisi olan Beats Music’in geleceğinin ne olacağı da tartışmalara açılmıştı. Ne de olsa Apple’ın da iTunes Radio adında, Beats Music gibi internetten müzik dinlemeye olanak sağlayan bir servisi bulunuyordu.

TechCrunch, Apple’ın Beats Music müzik dinleme servisini kapatmayı planladığına dair bir haber yayınladı. Bir kaynak siteye isteğe göre müzik dinleme servisinin iTunes’a entegre edileceğini söylerken bir başka kaynak da Apple’ın 2015’in ilk yarısında müzikle ilgili önemli bir duyuru yapacağını iddia etti.

Habere göre Beats Music ile ilgilenen mühendisler Apple çatısı altında, aralarında iTunes’un da bulunduğu çeşitli birimlere transfer edildi. Ayrıca TechCrunch Beats Music’in CEO’su Ian Rogers’ın Apple’ın reklamlı müzik servisi iTunes Radio’nun geçtiğimiz ağustos ayından itibaren sorumluluğunu üstlendiğini ve mesaisini bu iki servis arasında paylaştırdığını vurguladı.

Ne var ki, bu haberin çıkışının ardından Recode sitesine açıklama gönderen bir Apple sözcüsü, TechCrunch’ın haberini yalanladı, ancak fazla ayrıntı vermedi. Recode’un söylediğine göre Apple isteğe göre müzik dinleme servisini sunmayı sürdürecek, ancak Beats Music markası zamanla modifiye edilecek. Bu ipuçları servisin eninde sonunda iTunes’a entegre edileceğine dair bir işaret sayılabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER