Teknoloji

Apple Beats Music’in Android ve Windows Phone uygulamalarına dokunmayacak

Apple’ın Beats’i 3 milyar dolar karşılığında satın alması oldukça ilginç sonuçları da beraberinde getirdi. Bu ilginç sonuçlardan birisi de Apple’ın artık Android ve Windows Phone platformlarında da bir uygulamaya sahip olması. Apple ve Beats Electronics arasındaki anlaşmaya ilişkin resmi prosedürler henüz tamamlanmasa da, tarafların el sıkışmasıyla birlikte Apple, Android ve Windows Phone’daki Beats Music uygulamalarının da sahibi hâline gelmiş durumda.

beats-music-logo-290514

Apple’ın satın almaların ardından farklı platformlarda bulunan servislere yönelik tutumu bilindiği için pek çok kişinin aklına şirketin Beats Music Android ve Windows Phone uygulamalarını sonlandırabileceği geldi. Ancak The Financial Times’a konuşan Apple CEO’su Tim Cook, şirketin bu sefer alışılagelmiş yaklaşımının dışına çıkacağını ortaya koydu. Beats Music uygulamasının Android ve Windows Phone’daki varlığını sürdüreceğini söyleyen Cook, ”olay tamamen müzikle ilgili” sözlerini kullandı.

Cook’un bu açıklamasıyla birlikte Apple, uzun süredir uyguladığı bir politikayı da terk etmiş oldu. Daha önce gerçekleştirdiği satın almaların ardından farklı platformlarda kullanılabilen servisleri sonlandıran veya sadece kendine özgü hâle getiren Apple, Beats’le birlikte bu anlayıştan caymışa benziyor. Beats Music’in paralı servisinin Apple tarafından ücretsiz sunulan iTunes Radio’nun üst sınıf versiyonu olarak varlığını sürdüreceği belirtilirken, şirketin hem fiziki hem de çevrim içi mağazalarında Beats ürünlerinin satışına devam edeceği açıklandı.

Apple tarafından satın alınan diğer şirketler Beats kadar şanslı olmamıştı. 2009 yılının sonlarında Apple tarafından satın alınan çevrim içi müzik servisi Lala birkaç ay sonra kapatılmış, Lala’nın teknoljik altyapısıysa bir yıl sonra iTunes Match’in oluşumunda kullanılmıştı. Apple’ın 2012’de satın aldığı uygulamalar için arama ve keşif aracı Chomp’un da önce Android uygulaması sonlandırılmış, ardından uygulama tamamen kapatılmıştı.

Cook’un daha önce farklı platformlar için uygulama yapabileceklerine ve iCloud’u Apple ekosisteminin dışına da taşıyabileceklerine dair açıklamaları göz önüne alınınca Beats Music uygulamalarına ilişkin karar kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Ancak Apple’ın bu servis için planladığı ve Tim Cook’un ”akılları baştan alacak” şeklinde tanımladığı yeni özelliklerin Android ve Windows Phone uygulamalarına gelip gelmeyeceği konusunda şüpheler bulunuyor.

İlgili >> The Financial Times, 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER