Teknoloji

Apple bazı şirketlere Apple Watch uygulamalarına ince ayar yapmaları için izin verdi

apple-watch-4

Apple geçtiğimiz eylül ayında tanıttığı akıllı saati Apple Watch’un piyasaya sürmeden önce 9 Mart tarihinde bir etkinlik daha düzenleyerek cihaza dair yeni özellik ve detayları kamuoyuyla paylaşılacak. Bu etkinlik için bekleyiş devam ederken, Apple Watch’un hazırlık sürecine dair yeni bilgiler de gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Ürünlerini çıkış öncesindeki dönemde fazla gözler önüne sermeyi tercih etmeyen Cupertino merkezli şirket, Apple Watch ile farklı bir süreç izliyor. Akıllı saati Paris mağazasında camlar arkasında da olsa sergileyen Apple, cihazın dergi kapaklarına süslemesine de izin vermişti. Apple’ın bu tutumunu yazılımcılara da yansıttığı ve aralarında Facebook ve BMW’nun da bulunduğu bir grup şirketin Apple Watch uygulamalarına ince ayar yaptığı konuşuluyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Apple’ın güvenliğe fazlasıyla önem verdiği gizli laboratuvarına davet edilen şirketler, burada uygulamalarının ince ayardan geçmesi için gereken verileri Apple’a teslim ettiler. Laboratuvarda internet erişiminin bulunmadığı ve dışarıya herhangi bir materyal çıkarma izninin verilmediği belirtilirken, şirketlerin verileri getirdiği sürücülerin de laboratuvardan dışarıya çıkarılmadığı öne sürüldü.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER