Teknoloji

Apple ürün dağıtımı için yeni bir yöntem uyguluyor

apple

ABD veya Kanada’da bir Apple mağazasının yakınında yaşayanlar, Apple’dan verdikleri siparişleri eskisinden daha kısa bir süre içinde teslim alabilecek. Bloomberg’in haberine göre, teknoloji devi verilen siparişleri doğrudan mağazalarından göndermeye başlıyor. Şirket şimdiye kadar çevrimiçi ortamda verilen siparişleri dağıtım merkezleri veya doğrudan Çin’den gönderiyordu.

Ürünün dağıtım merkezinden mi yoksa mağazadan mı gönderileceği konusunda müşterilere bir seçim şansı verilmeyecek gibi görünüyor. Bu konudaki kararı doğrudan Apple’ın operasyon ekibi alıyor. Program çerçevesinde Apple’ın fiziksel mağazalarından birine 100 mil (160 kilometre) mesafede yaşayanlara ürünleri doğrudan mağaza tarafından gönderilebiliyor.

Apple’ın program çerçevesinde ABD’de FedEx, Kanada’da ise UPS ile çalıştığı belirtilirken, siparişlerin genellikle ertesi gün sahiplerine ulaştırıldığı ifade edildi. Apple’ın bu yöntemle daha hızlı teslimatın yanı sıra maliyetleri azaltmayı ve kâr marjını yükseltmeyi hedeflediği belirtildi.

Bloomberg’in haberine göre, Cupertino merkezli şirket bu yaklaşımı COVID-19 salgını nedeniyle kapattığı mağazalarını tekrar açtıktan sonra gündeme aldı. Programın ABD ve Kanada’da tüm mağazalar için uygulanmadığı belirtilirken, yeni yaklaşım sayesinde mağazaların pandemi nedeniyle kapalı olmaları durumunda bile operasyonel olmayı sürdüreceklerine dikkat çekildi.

Apple’ın koronavirüs salgınının ardından mağazalarında farklı formatları test ettiği biliniyor. Bu formatlardan birisi, testleri Kaliforniya’da devam eden Apple Express. Express formatında mağaza personeli müşterilere tek tek hizmet ediyor ve ürününü daha önce internetten satın alan müşterilere hızlı teslimat yapıyor. Apple’ın bazı mağazalarını yeniden kapanmalarını engellemek için çevrimiçi destek veya çağrı merkezine dönüştürmeyi planladığı da konuşulanlar arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER