Teknoloji

Apple bazı MacBook Air modellerine daha yavaş SSD eklemiş – Video

Apple’ın geçen haftanın ortalarında tanıttığı MacBook Air’ı almak için Apple’ın ABD web sitesinde yer alan çevrimiçi mağazaya girenler, satın alacakları MacBook Air’ın işlemci hızından SSD kapasitesine kadar çeşitli parametrelerini diledikleri gibi ayarlayabiliyor. Flash sürücü hızından hiç bahsedilmiyor olsa da, Apple’ın tüm SSD’lerinin eşit olmadığı anlaşılıyor, sadece kapasite açısından değil, aynı zamanda performans açısından.

TLD’nin keşfine göre, iki farklı MacBook Air modeli üzerinde yapılan benchmark testleri oldukça önemli farklılıklar ortaya koyuyor. TLD ekibinden Jonathan öncelikle 11 inç’lik Air’da yer alan 128 GB kapasiteli Samsung SSD’nin 246 MB/s yazma ve 264 MB/s’lik okuma hızlarına ulaştığını tespit etti. 128 GB’lık SSD’nin yer aldığı 13 inç’lik modelde ise bu hızların sırasıyla 156 MB/s ve 208 MB/s’ye düştüğünü fark etti.

Aynı testi kendileri de deneyen Engadget ekibi benzer sonuçları elde etmiş. Eski modelde yer alan 256 GB’lık Samsung sürücüsü 214 MB/s’lik yazma ve 251 MB/s’lik okuma hızlarına ulaşırken, yeni MacBook Air’da yer alan 128 GB’lık Toshiba sürücüsü 184 MB/s ve 203 MB/s’lik yazma ve okuma hızlarına erişmiş. Her ne kadar normal kullanımda pek bir fark hissetmiyor olsanız da, bu geriye gidiş doğrusu dikkate değer.

Video: 2011 model MacBook Air SSD Hız Testi)

İlgili – YouTube (TLD Today)

İLGİLİ HABERLER