Manşetler

Apple Barnes & Noble’ı satın alacak mı?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BGR blogu kaynağı doğrulanmayan bir duyum almış. Buna göre Apple, ABD’nin önde gelen kitap satıcısı Barnes & Noble’ı almak için görüşmeler yapıyor. Aslına bakarsanız, bu ilk başta garip bir hamle gibi görünüyor. Bir elektronik şirketinin bir kitap satıcısıyla ne yapacağı sorusu akıllara geliyor, ancak meseleye biraz daha geniş perspektiften bakıldığında bunun mantıklı ve yerinde bir hamle olacağı anlaşılıyor.

Apple bu satın almayla birlikte Barnes & Noble’ın kitap ve yayınlardan oluşan devasa dijital kütüphanesinin yeni sahibi olabilir ve tüm bu kütüphaneyi kendisine ait olan iBooks elektronik kitap mağazası üzerinden sunabilir. Bu durumda Barnes &  Noble’ın ABD’de satmakta olduğu Nook adlı e-kitap okuyucuların da sonu gelecek demektir. Bunun dışında Apple, Barnes & Noble’ın mağazalarını birer Apple mağazasına dönüştürebilir, en azından ABD’nin önemli şehirlerinde ve önemli noktalarda olanlarını, diğerlerini ise kapatabilir. Satın alma fiyatının 1 milyar ile 1.5 milyar dolar arasında olabileceği konuşuluyor.

Bu söylentiyi aktaran kaynak öte yandan iTunes 11’in eylül ayında iOS 5 ve iCloud ile birlikte çıkacağını, iBooks üzerinden satın alınan veya satın alınan kitapları bilgisayar üzerinden de okuma fırsatı sunacağını iddia etmiş.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER