İpucuManşetler

Apple’dan Babalar Günü’nde babaların yüzünü güldürecek iPhone ipuçları

apple babalar günü
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bugün Babalar Günü; hediyeler, sürprizler veya organizasyonlar planlanmış olmalıdır. Apple, hediye planı yapmayanlara, iPhone sahibi olan babalarına öğretecekleri birtakım yeni özelliklerle fark yaratabileceklerini ve bir anlamda Babalar Günü hediyesi verebileceklerini söylüyor. Üstelik birtakım fark yaratacak iPhone ipuçlarını listeliyor. Bunları aşağıda paylaşıyoruz:

Anılar

Babanız sizi özlediğinde Anılar’ı açabilir. Fotoğraflar uygulaması, arşivindeki önemli kişileri, yerleri ve etkinlikleri tanır, daha sonra bunları Anılar adlı özel olarak hazırlanmış koleksiyonlarda sunar. Ayrıca babanız isterse kendi Anılarını oluşturabilir ve bunları sizinle ya da diğer sevdikleri ile paylaşabilir. Anılar ile ilgili detaylı bilgiyi burada bulabilirsiniz.

FaceTime

Çoğunlukla günlük hayatın koşturmasında tüm aile bireyleri bir araya gelemeyebiliyoruz. En azından babanıza FaceTime’ı öğreterek bir araya farklı bir yoldan da olsa gelme şansı sunabilirsiniz. Babanızın FaceTime ile görüşmek istediği aile fertlerine bir bağlantı göndermesi yeterli olacaktır. Üstelik Windows veya Android ile çalışan cihaz kullanıyor olsalar bile FaceTime görüşmeleri yapabilirler. Babanız, Grup FaceTime ile aynı anda 32 kişiye kadar görüntülü sohbet edebilir veya FaceTime uygulamasından veya Mesajlar uygulamasındaki bir grup yazışmasından Grup FaceTime araması başlatarak tüm sevdiklerini bir araya toplayabilir. Grup FaceTime ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz.

SharePlay

Babanızla sinemaya gittiğiniz ya da birlikte film izlediğiniz günleri özlüyor musunuz? SharePlay ile FaceTime görüşmesi yaparken ekranını paylaşabildiğini babanıza öğretirseniz beraber TV programları ve filmleri izlemenin ya da müzik dinlemenin keyfini birlikte çıkarabilirsiniz. SharePlay, ne kadar uzakta olursak olun, ailece veya arkadaşlarla ortak deneyimler yaşamanın yepyeni yollarından birini sunuyor. SharePlay kullanımı ile ilgili detaylı bilgi burada yer alıyor.

Sağlık

Her çocuk babasının sağlığını düşünür. Sağlık uygulaması, önemli sağlık bilgilerini düzenlemesine ve onlara hem merkezi hem de güvenli bir yerden erişmesine yardımcı olmak için tasarlandı. iOS 16, sağlık bilgilerini başkalarıyla paylaşmayı sağlayan Sağlık Paylaşma özelliği geldi. Sağlık uygulamasıyla babanız, ilaçlarını yönetmenin, anlamanın, takip etmenin yepyeni yollarını öğrenebilir. Babanıza Sağlık Paylaşma özelliğindeki gelişmeleri ve Uyku uygulamasındaki önemli güncellemeleri yakından takip etmesini de önerebilirsiniz.

Sağlık Paylaşımı

Eğer babanızın sağlığını yakından takip etmek isterseniz “Sağlık paylaşımı” özelliğini kullanmasını önerebilirsiniz. Sağlık uygulamasında yer alan bilgileri aile üyeleriyle veya sağlıyla ilgilenen diğer kişilerle paylaşabilir, böylece mobilite, aktivite verileri ve eğilimler gibi bilgileri aile üyeleri ile beraber takip edebilir. Sağlık uygulaması ile ilgili detaylı bilgiler burada yer alıyor.

Odak

Odak özelliği, babanızın konsantre olmaya veya biraz olsun yoğunluktan uzaklaşmaya ihtiyaç duyduğunda imdadına yetişecektir. Odak seçenekleri listesinden bir Odak seçerek veya dilerse kendine özel bir Odak ayarı oluşturarak sadece almak istediği bildirimlere izin verebilir. Bu sayede kendini tamamen yaptığı işe adayabilir, kendi ile başbaşa kalabilir ya da hiç bölünmeden akşam yemeğinin tadını çıkarabilir. iPhone’da odak ayarlamakla ilgili bilgiler burada yer alıyor.

Dikte

Babanız iPhone, iPad veya iPod touch’ında klavyeyi kullanan birçok uygulamada ve özellikte metin girmek için klavye yerine dikte özelliğini kullanabilir. Üstelik noktalama işaretlerine kadar her şeyi söyleyerek yazdırabilir. Dikte kullanımı ile ilgili detaylar burada yer alıyor.

Metin Büyütme

Bazı babalar telefon ekranlarında daha büyük harfler görmek ister. Tek bir ayarla Takvim, Kişiler, Mail, Mesajlar, Müzik, Notlar, Ayarlar gibi iOS uygulamalarında ve bazı üçüncü taraf uygulamalarında metinleri büyütüp daha kolay okunur hale getirebilir. Hatta metin boyutu ayarlarını her bir uygulama için ayrı ayrı özelleştirebilir. Detaylar burada yer alıyor.

Uygulama Gizliliği

Gizlilik ve güvenlikten ödün vermesine gerek olmadığını babanıza mutlaka hatırlatın. Babanızım iPhone’unda uygulamaların verilerine nasıl eriştiğini daha ayrıntılı olarak ona öğretirseniz, verilerinin izinsiz bir şekilde toplanmasına karşı nasıl korunduğunu da anlamasını sağlarsınız. Böylece kendi iPhone’unda daha fazla kontrol sahibi olabileceğini öğrenip rahatlayacaktır. Tüm detaylar burada yer alıyor.

Memoji

Birbirinize mesaj gönderirken çok eğlenebilirsiniz. iMessage’da beraber kişiliğine ve ruh haline uygun bir Memoji oluşturabilir, ardından bunu Mesajlar ve FaceTime’da nasıl gönderebileceğini anlatabilirsiniz. Babanız kolayca uyumlu bir iPhone veya iPad Pro’da, sesini kullanan ve yüz ifadelerini yansıtan kendi hareketli Memoji’sini oluşturabilir. Memoji kullanımı ile ilgili bilgiler burada yer alıyor.

Siri

Siri ile babanız alarmlar kurabilir, anımsatıcılar ayarlayabilir, ilaçlarını hatırlattırabilir. Tüm bunları iPhone’u eline almadan Siri’ye yaptırabilir. Üstelik Siri babanızın günlük rutinlerinden hareketle ihtiyaçlarını tahmin ederek rahat bir gün geçirmesine yardımcı olacaktır. Siri’nin yapabilecekleriyle ilgili detaylı bilgi burada yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER