Teknoloji

Apple Avustralya’da kaybolmalara yol açan harita yanlışını düzeltti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Avustralya polisi, Apple cihazı sahibi vatandaşların seyahat esnasında Apple Haritalar uygulamasını kullanmamaları şeklinde bir uyarıda bulunmuştu. Söz konusu uyarı bu uygulamanın bir kullanıcısını Mildura ile çorak bir ulusal parkı karıştırarak yanlış yönlendirip çölün ortasına göndermesi, yani hayati açıdan tehlikeli bir durum oluşturması nedeniyle yapılmıştı. Apple, meydana gelen bu durumun ardından yanlış yönlendirmeye yol açan hatayı düzeltti.

Yukarıda da görüldüğü gibi Mildura ile Murray Sunset Ulusal Parkı arasında hatırı sayılır bir uzaklık var. Ne var ki, Apple Haritalar aradaki bu farkı görmeyip şehri ulusal parkın ortasında göstermiş. Mildura’ya gitmek isteyen kullanıcılar da dolayısıyla şehir yerine ulusal parka yönlendirilmiş. Bu hata, bir sürücünün park içinde 24 saat boyunca mahrum kalmasına neden olmuş. Park içinde sıcaklığın 46 derecelere kadar varması bu hatanın çok pahalıya patlayabileceği ihtimalinin olduğunu gösteriyor. Öte yandan üç tane motorsikletli de Apple Haritalar’ın bu hatası neticesinde parkta kaybolmuş. Bu yaşananlardan sonra Avustralya polisinin açıklaması ve uyarısı gelmiş. Hata nedeniyle gerçekleşen en az dört kayıtlı vakanın bulunduğu, haritanın Mildura’yı olması gerekenden en az 70 km. uzakta gösterdiği kaydedildi.

Tüm bu olanların ardından Apple bir güncelleme yayınladı ve Mildura’nın konumunu düzeltti. Guardian, Apple Haritalar’ın park yanında başka bir Mildura göstermeye devam ettiğini, ancak bu kaydın arama sonuçlarında çıkmadığını kaydetti.

İlgili >> The Guardian

İLGİLİ HABERLER