Teknoloji

Apple Avrupa’da genişlemeye gidiyor

apple servisleri

Apple, İrlanda’nın Cork şehrindeki Avrupa merkezinde üç katlı bir ek bina inşa edeceği ve 500 kişilik bir işe alım gerçekleştireceği yönündeki haberleri doğruladı. Bu haberlerin doğrulanması Apple’ın Avrupa, Ortadoğu, Hindistan ve Afrika pazarlarında etkinliğini arttırmayı hedeflediği anlamına da geliyor. Şirketin Cork’taki Avrupa merkezinde halihazırda 2800 kişi çalışıyor. Merkezin gelirleri geçtiğimiz yılın son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre % 55 artmıştı.

Apple’ın Kurumsal İletişim Direktörü Alan Hely, önümüzdeki 18 ay boyunca uygun pozisyonları doldurmayı planladıklarını açıklamaktan ötürü çok mutlu olduğunu belirtti. Şirket yetkilileri, hem ABD hem de İrlanda’da İrlanda Endüstriyel Kalkınma Ajansı yetkilileri ile bir araya gelerek genişleme planlarını ve bu genişlemenin bölgesel ekonomiye yapacağı faydaları konuştular. Ajansın CEO’su Barry O’Leary, Apple’ın yatırımı ile son yıllarda teknoloji şirketleri arasında ülkelerine olan yatırım trendinin devam ettiğini dile getirdi ve Apple’ın son hamlesinin de ülkesinin yabancı yatırım çekme konusundaki başarısının bir kanıtı olduğu ifade etti.

Apple’ın bölgede faaliyetlerinin arttırmasının Türkiye’deki servisleri etkilemesini beklemek pek yanlış olmaz. Arada ne kadar paralellik olduğunu ilerleyen zamanlarda hep beraber göreceğiz.

İlgili – The Next Web

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER