Manşetler

Apple Avrupa’da evrensel ve SIM yuvasız iPhone mu satacak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple hakkında birşeyi bildiğimizden kesinlikle eminiz: Kontrolü seviyorlar. Ortaya çıkan son dedikodu da bunu destekler nitelikte. GigaOM blogunun haberine göre Apple entegre SIM kartlı bir iPhone çıkarmayı planlıyor. Bu iPhone Apple ile işbirliğinde bulunan tüm mobil operatörlerle birlikte kullanılabilecek. Anlayacağınız Apple evrensel bir iPhone’un peşinde.

Haberin kaynakları Avrupa’da faaliyet gösteren mobil operatörlerin içinde yer alıyor. Apple SIM kart üreticisi Gemalto ile özel bir SIM kart üretimi için çalışma yapıyormuş. Bu sayede Avrupa’daki müşteriler doğrudan internet veya Apple mağazalarından telefonlarını alacak ve Apple’ın App Store’u aracılığıyla bu telefonları kullanıma açacak. Bu özel SIM kartın ROM bileşeni yanında yükseltilebilir flaş bileşeni olduğu da söyleniyor. ROM bölgesi Gemalto tarafından sağlanıp, BT ve ağ güvenliğiyle ilgili herşeyi barındırırken, flaş bileşen ise operatörle ilgili olan bilgilerle ilgilenecek. Bu bilgiler arasında şebekeye bağlanacak olan cihazla ilgili bilgiler yer alıyor. Bu bilgileri değerlendirecek olan mobil operatör ilgili cihazın şebeke erişimine izin verecek. Gemalto şebeke üzerindeki servis ve numara yapılandırması için gerekli olan altyapının sağlanmasını üstlenecek.

Apple’ın son kullanıcı deneyimini kontrol altına almak amacıyla planladığı yeni bir hamle ile karşı karşıyayız. Son kullanıcılar açısından olaya bakacak olursak, bu adımla birlikte iPhone’u istediğimiz hatla kullanabilme şansımız iyice kısıtlanmış olacak. SIM kartı kullanmaktan sıkılan var mı?

İlgili – GigaOM

İLGİLİ HABERLER