Teknoloji

Apple Avrupa’da App Store ile 500 bini aşkın kişiye iş imkanı sağladı

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple web sitesine eklediği yeni bir sayfayla Avrupa ekonomisine yaptığı katkıyı ortaya koyuyor. iTunes App Store aracılığıyla 500 bini aşkın kişiye iş imkanı sağladığını ve Avrupalı uygulama geliştiricilere 6.5 milyar dolarlık bir gelir sağladığını vurgulayan şirket, iOS uygulamalarının tasarımı ve gelişimiyle yeni bir endüstri oluşturduğunu belirtti. 8 Avrupa ülkesinde 101 mağazası bulunan Apple, bu mağazaların her birinde 100’den fazla kişiye iş imkanı sunuyor. Şirket aynı zamanda 4 bin 500 Avrupalı tedarikçiyle iş ilişkisi yürütüyor.

Apple’ın Avrupa ekonomisine olan katkılarını açıkça belirtmesinin altında yatan neden olarak Avrupa Komisyonu’nun şirket hakkında yürüttüğü vergi soruşturmasını göstermek yanlış olmayacaktır. Apple kendisine karşı yöneltilen suçlamalara yanıt vermek için Avrupa ekonomisine yaptığı katkıyı daha somut biçimde gösterme yolunu seçmişe benziyor.

Yürütülen soruşturmada Apple’ın Avrupa merkezinin bulunduğu İrlanda’da uygulanan vergilendirme yönteminin şirkete bir avantaj sağlayıp sağlamadığı araştırılıyor. Vergi yükünden kurtulmak için kârları ülkeler arasında değiştirmek çok uluslu şirketlerin sıklıkla başvurduğu bir yöntem olsa da, Avrupa Komisyonu Apple, Starbucks ve Fiat gibi şirketlerin muhasebe uygulamalarını daha yakından incelemeye karar vermişti. Apple ise ödemesi gereken vergiyi kuruşu kuruşuna ödediğinin ve oyunu herkesin oynadığı kurallar çerçevesinde oynadığının altını çizmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER