Eğlence

Apple AT&T – Time Warner yakınlaşmasını yakından izliyor

apple at&tAmerikan mobil operatörü AT&T’nin ülkenin en büyük medya şirketlerinden Time Warner’ı satın alacağı dedikoduları bir süredir konuşuluyor. Time Warner çatısı altında CNN ve HBO gibi önemli kanallar bulunuyor. Bu anlaşmanın televizyon dünyasında taşları yerinden oynatabileceği belirtilirken, Apple’ın da süreci yakından takip ettiği söyleniyor.

Apple’ın çevrim içi televizyon pazarına girme konusunda istekli olduğu bir sır değil. Şirket bunun için televizyon kanallarıyla uzun süredir görüşse de, henüz somut anlaşmalara varamadı. Time Warner da Apple’ın görüştüğü medya şirketleri arasında bulunuyor.

Time Warner ile anlaştığı takdirde Apple’ın çevrim içi TV servisi projesinin ciddi anlamda ivme kazanacağı söylenebilir. CNN, HBO, TBS, TNT, NBA TV ve Cartoon Network gibi kanallar ve film stüdyosu Warner Bros. şirketin çatısı altında bulunuyor.

AT&T ve Time Warner’ın satış konusunda anlaşmaya yakın olduğu söylense de, son anda yapılacak tekliflerin durumu değiştirebileceği söyleniyor.

Apple AT&T ile iyi ilişkilerinden faydalanabilir

Satışın gerçekleşmesi durumunda Apple’ın Time Warner ile yeniden masaya oturması sürpriz olmayacaktır. Apple ile AT&T ilk iPhone’un çıkışından bu yana birlikte çalıştığı için iki şirket arasında iyi bir iş ilişkisi olduğu söylenebilir. Apple’ın bu ilişkilerden yeni anlaşmalar için faydalanması da şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER