Bilim

Apple aşısız çalışanlarına COVID-19 testini zorunlu tutacak

apple ofise dönüş park
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, hem ofislerinde hem de fiziksel mağazalarında görev yapan aşısız çalışanları için düzenli COVID-19 testini zorunlu hâle getiriyor. The Verge sitesinin haberine göre, bu uygulama önümüzdeki aydan itibaren hayata geçecek.

Şirket hâlâ çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmiş değil. Bu teknoloji dünyasındaki diğer şirketlerin uygulamalarından daha farklı bir yaklaşım. Ancak Apple’ın çok sayıda fiziksel mağaza çalışanının bulunmasının da bu durumda etkili olduğunu belirtmek gerekiyor.

Haberde Apple’ın aşılı çalışanlarına da daha az sıklıkta da olsa COVID-19 testi uygulayacağı bilgisi yer alıyor. Aşısız çalışanlar ise tahmin edilebileceği üzere daha sık aralıklarla COVID-19 testi olmak zorunda kalacak.

Apple eylül ayı itibarıyla çalışanlarının haftada üç gün ofise geleceği hibrit bir sisteme geçmeyi planlamıştı. Ancak Delta varyantı kaynaklı COVID-19 vakalarındaki artış ve çalışanlardan gelen tepkiler nedeniyle ofise dönüş 2022’ye ertelenmişti. Donanım geliştirme tarafındaki çalışanların önemli bir kısmı ise uzun süredir Apple’ın merkez ofisinde mesai yapıyor.

İLGİLİ HABERLER