Teknoloji

Apple Totem’in geliştiricisi VRvana’yı satın aldı

apple covid-19 satın alma

apple artirilmis gerceklikApple artırılmış gerçeklik başlığı geliştirme konusundaki isteğini gizlemiyor. Şirketin gerçekleştirdiği son satın alma da bu yöndeki hazırlıkların giderek daha ciddi hâle geldiğini gösteriyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, Apple VRvana isimli girişimi satın aldı.

VRvana adını kamera tabanlı AR ve VR başlığı Totem ile duyurmuştu. Ancak şirket henüz bu başlığın sevkiyatını gerçekleştirmemişti. Microsoft’un HoloLens ve Windows Karma Gerçeklik başlıklarının aksine, Totem sanal ve artırılmış gerçeklik dünyaları arasında pürüzsüz bir karışım vadediyor.

OLED ekranında tamamen opak görüntüleri gösterebilen Totem, böylelikle artırılmış gerçeklikten sanal gerçekliğe pürüzsüzce geçilmesini sağlıyor. Totem, kamera tabanlı karma gerçeklik çözümlerindeki kafa karıştırıcı gecikmeyi de ortadan kaldırmayı vadediyor. Şirketin yöneticilerinden Bertrand Nepveu, prototiplerinde gecikmeyi 3 ms’ye kadar indirdiklerini belirtmişti.

Donanımın “iç-dış” takip özelliğinde kameraların yardımıyla kullanıcıların genel pozisyonu takip ediliyor. El hareketlerinin takibi konusunda ise kızılötesinden yararlanılıyor.

Apple’dan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Şirket genellikle bu tarz satın alma hamlelerini düz bir açıklamayla duyururken, satın aldığı girişimlere dair planları konusunda sessiz kalıyor.

Apple artırılmış gerçeklik başlığının gelişiminde VRvana’nın teknolojisinden yararlanabilir

Cupertino merkezli şirketin VRvana’nın teknolojisiyle neler yapabileceği konusunda tahminde bulunmak zor değil. Apple artırılmış gerçeklik başlığını 2020 itibarıyla hazır hâle getirmeyi planlıyor. Söz konusu cihazın kendisine özel bir işletim sistemine sahip olması bekleniyor. Apple’ın bu cihazda hem artırılmış hem de sanal gerçekliği bir arada sunma ihtimali kulağa şaşırtıcı gelmiyor. Apple CEO’su Tim Cook, kısa süre önce yaptığı bir açıklamada ekran kalitesinin iyi artırılmış gerçekliğin önünde bir engel olduğunu dile getirmişti. VRvana ile Apple, Tim Cook’un bahsettiği bu sorunu çözebilir.

İLGİLİ HABERLER