Teknoloji

Apple artırılmış ve sanal gerçeklik uzmanlarını işe almaya devam ediyor

apple covid-19 satın alma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple artirilmis gerceklikApple CEO’su Tim Cook, uzun süredir şirketinin artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerine olan ilgisini açık eden ipuçları veriyor. Gelen haberler, bu ilginin artarak sürdüğünü gösteriyor. Business Insider’da yer alan habere göre, Apple daha önce Oculus VR ve Magic Leap’te çalışan iki uzmanı daha bünyesine kattı. Bahsi geçen iki şirketin sanal ve artırılmış gerçeklik çalışmaları konusunda akıllara gelen önemli kuruluşlar arasında olduklarını belirtmek gerekiyor.

Sadece iki kişinin işe alınması, tek başına büyük bir anlam ifade etmiyor. Ancak geçmiş hamlelerin ışığında Apple’ın ortaya bir ürün çıkarma hedefiyle artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerine yatırım yapacağını göstermeleri açısından önem taşıyor. Cupertino merkezli şirketin bünyesinde artırılmış ve sanal gerçeklik üzerine çalışan yüzlerce kişi olduğuna dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Söz konusu çalışanların küçük ölçekli şirketlerin satın alınmasıyla Apple’a katıldığı da belirtilmişti. Apple’ın nihai amacının ise bir tür başlık üretmek olduğu konuşuluyor.

Apple artırılmış gerçeklik teknolojisine daha yakın duruyor

CEO Tim Cook’un açıklamaları ise Apple’ın ortaya çıkaracağı ürünün sanal gerçeklikten ziyade artırılmış gerçeklik üstüne odaklanacağını gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta “Good Morning America” isimli TV programına katılan Cook, sanal gerçekliğin uzun vadeli ticari getirisinin daha düşük olacağına inandığını belirtmişti. Apple CEO’su, Artırılmış gerçeklikte daha fazla potansiyel gördüğünü söylemişti. Tim Cook, bu teknolojinin kullanımı esnasında etraftaki “gerçek” ile etkileşime girmeye izin vermesinin önemini vurgulamıştı.

İLGİLİ HABERLER