Teknoloji

Apple artırılmış gerçeklik gözlüğüyle büyük başarı yakalayabilir

apple

apple artirilmis gerceklikApple artırılmış gerçeklik konusuna ilgisini saklamıyor. Cupertino merkezli şirketin bu ilgisi, analistlerin de öngörülerinde artırılmış gerçeklik konusuna ayrıca değinmesine neden oluyor. Analist Gene Munster, 2019’da piyasaya çıkacak artırılmış gerçeklik gözlüğüyle iPhone satışlarının zirve yapmasını öngörüyor. Bir başka analist ise Toni Sacconaghi ise Tim Cook’un artırılmış gerçeklik sevgisinin bir ürüne dönüşene kadar şirketin bilançolarına bir etki yapmayacağını iddia ediyor.

Ancak Sacconaghi de, tıpkı Munster gibi, artırılmış gerçeklik gözülüğünün Apple adına büyük bir ürün olmasını öngörüyor. Apple CEO’su Cook’un artırılmış gerçeklik konusundaki heyecanına dikkat çeken Sacconaghi, artırılmış gerçeklik gözlüğünün şirketin ihtiyaç duyduğu “yeni büyük şey” olabileceğini belirtti. iPhone’un Apple’ın bilançolarındaki önemini hatırlatan analist, yeni bir popüler ürün çıkarmanın şirket adına hayati bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Sacconaghi raporda başarısızlıkla sonuçlanmış artırılmış gerçeklik girişimlerine değinmeyi ihmal etmiyor. Lenovo Phab 2 Pro ve Google Glass gibi ürünlerin beklentileri karşılayamadığını söyleyen analist, bütün bunların Apple’a şans sağlayabileceğini belirtti. Sacconaghi, Apple’ın artırılmış gerçeklik açılımının iPhone 8 ile sınırlı kalmayacağının da altını çizdi.

Apple artırılmış gerçeklik gözlüğüyle Apple Watch’takinden daha büyük bir kitleye ulaşabilir

Gene Munster, artırılmış gerçeklik gözlüğünün Apple adına iPhone’dan daha büyük bir ürün olabileceğini iddia ediyor. Sacconaghi ise bu konuda biraz daha “mütevazı” bir tahmine sahip. Artırılmış gerçeklik gözlüğünün Apple Watch’tan daha büyük bir kitleye ulaşabileceğini söyleyen analist, yaratacağı etkininin iPad’inkine yakın olabileceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER