Manşetler

Apple Google Glass benzeri artırılmış gerçeklik gözlüğü üstünde çalışıyor

apple covid-19 satın alma

apple artirilmis gerceklikApple artırılmış gerçeklik teknolojisine duyduğu ilgiyi daha önce bizzat CEO’su Tim Cook’un ağzından açıklamıştı. Bloomberg’de yer alan bir habere göre, Cupertino merkezli şirket Google Glass’ı hatırlatan bir artırılmış gerçeklik gözlüğü üstünde çalışıyor. Haberde şirketin akıllı gözlük pazarını keşfetme yönündeki çalışmalarının halen devam ettiği belirtilirken, nihai bir ürünün ne zaman gün yüzüne çıkacağı henüz bilinmiyor.

Olası bir duyuru için 2018 işaret edilse de, Apple’ın bu bekleyişi tahmin edilenden daha uzun bir süre devam ettirebileceği belirtiliyor. Cupertino merkezli şirketin otomobil konusunda olduğu gibi bir plan değişikliğine gitmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Apple’ın artırılmış gerçeklik konusunda uzmanlanmış kişileri işe aldığı biliniyor. Dolayısıyla şirketin bir artırılmış gerçeklik gözlüğü üstünde çalışıyor olması kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Apple CEO’su Tim Cook da geçtiğimiz eylül ayında artırılmış gerçeklik sanal gerçekliğe kıyasla daha fazla potansiyel vadettiğini belirtmişti. Cook’un bu açıklamasına rağmen, Apple’ın bir yandan da sanal gerçeklik uzmanlarını işe almaya devam ettiğini belirtmek gerekiyor. Bu da şirketin henüz nihai kararını vermediği düşüncesini kuvvetlendiriyor.

Apple artırılmış gerçeklik gözlüğünün ekranı için tedarikçilerle görüşüyor

Bloomberg’de yer alan habere göre, Apple artırılmış gerçeklik gözlüğünde kullanacağı ekran için şimdiden tedarikçilerle görüşüyor. Apple’ın bu çalışmalarında son üç yıllık dönemde satın aldığı PrimeSense, Metaio ve Flyby gibi şirketlerin uzmanlığından da faydalandığı düşünülüyor. Söz konusu şirketler artırılmış gerçeklik yazılımı, 3D haritalama ve bilgisayar görüşü gibi konularda uzmanlığa sahip. Apple’ın nihai amacının ise iPhone’a kablosuz olarak bağlanabilen ve kullanıcının görüş alanın üzerine bilgi yerleştirebilen bir gözlük hazırlamak olduğu belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER