Teknoloji

Apple’ın artırılmış gerçeklik gözlüğünün çıkış tarihi için yeni iddia

apple artırılmış gerçeklik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerini bir arada sunan karma gerçeklik başlığıyla ilgili haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Ancak şirketin bir taraftan da artırılmış gerçeklik gözlüğü üstünde çalıştığı söyleniyor. Haitong Intl Tech Research’ten analist Jeff Pu’nun paylaşımına göre, Apple artırılmış gerçeklik gözlüğünü 2024’ün sonlarında çıkaracak.

Pu’ya göre, Luxshare Apple’ın bu ürünlerdeki ana tedarikçilerinden biri olacak. Luxshare’in Apple Watch Series 8 ve iPhone 14 gibi ürünlerin de üretimini yapması bekleniyor. Artırılmış gerçeklik gözlüğünün tanıtımı içinse 2024’ün ikinci yarısı işaret ediliyor.

Artırılmış gerçeklik gözlüğüne dair detaylar belirsizliğini koruyor. Ancak bu gözlüğün kullanımının büyük ölçüde iPhone’a bağlı olması bekleniyor. Analist Ming-Chi Kuo, 2019 tarihli bir raporunda gözlüğün iPhone için bir tür destek ekranı işlevi göreceğini belirtmişti.

Apple artırılmış gerçeklik gözlüğü ile birlikte ikinci nesil karma gerçeklik başlığını da çıkarabilir. Şirketin ilk karma gerçeklik başlığını 2022’nin sonlarında veya 2023’ün başlarında duyurması bekleniyor. 2024’e kadar Cupertino merkezli şirketin artırılmış gerçeklik gözlüğüyle ilgili planlarının netleşmesi de sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER