Teknoloji

Apple artırılmış gerçeklik gözlüğü üretimi için hazırlıklara hız veriyor

apple artirilmis gerceklikApple artırılmış gerçeklik teknolojisine yönelik takdir ve ilgisini hiç saklamıyor. Gelen haberler, artırılmış gerçeklik gözlüğü üretmek isteyen şirketin bu yöndeki hazırlıklara hız verdiğini gösteriyor.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Apple temsilcileri artırılmış gerçeklik gözlüğü için gerekli bileşenleri üreten tedarikçilerle geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen CES 2018’de bir araya geldi. Ancak haberde, Facebook ve Google gibi şirketlerin de fuarda bu tedarikçilerle görüştüğü belirtildi. Haberde başka bir detay verilmese de, gerçekleştirilen görüşmeler Apple’ın uzun süredir beklenen artırılmış gerçeklik gözlüğü için çalışmaların hızlanacağı şeklinde yorumlanıyor.

“Apple Glasses” olarak da anılan artırılmış gerçeklik gözlüğü, Cupertino merkezli şirketin artırılmış gerçeklik yatırımlarına başlamasından bu yana sıklıkla konuşuluyor. Apple CEO’su Tim Cook, daha önce yaptığı bir açıklamada şirket olarak artırılmış gerçekliğin uzun vadede başarılı olacağına inandıklarını belirtmişti. Cook, teknolojinin hem kullanıcılar hem de markalar için büyük bir fırsat olduğunu da dile getirmişti.

Şirketin artırılmış gerçeklik çözümünü 2020’de piyasaya sürebileceği belirtiliyor. Özel ekran, yerleşik işlemci ve rOS adını taşıyan işletim sistemi, Apple’ın çözümünün taşıyacağı özellikler arasında sayılıyor. Ancak kasım ayında çıkan haberlerde şirketin kontrol sistemi ve uygulama başlatma yöntemi konusunda henüz karar veremediği belirtildi.

Apple artırılmış gerçeklik gözlüğü için farklı kontrol seçenekleri üzerinde duruyor

Apple artırılmış gerçeklik gözlüğüyle etkileşim ve gözlüğün kontrolü için farklı seçenekler üzerinde duruyor. Dokunmatik ekranlar, Siri ile sesli aktivasyon ve kafa hareketleri bu seçenekler arasında öne çıkıyor. Mühendislerin sanal toplantı odaları ve 360 derece video oynatma gibi özellikler üzerinde çalıştığı da gelen haberler arasında yer alıyor. Apple’ın şirket içi testlerde HTC Vive başlıklarını kullandığı ve başlığın şirket içinde T288 kod ismiyle anıldığı da daha önce gündeme gelmişti.

İLGİLİ HABERLER