Teknoloji

Apple artırılmış gerçeklik ekibini büyütmeyi sürdürüyor

apple iklim değişikliği

Apple artırılmış gerçeklik eksenli planları için yetenek havuzunu genişletmeye devam ediyor. Variety‘de yer alan habere göre, sanal gerçeklik içerikleri üreten Jaunt’un kurucusu Arthur van Hoff, adı açıklanmayan bir ekipte Kıdemli Mimar uncanıyla görev yapmaya başladı. Arthur van Hoff’un Apple’da tam olarak nelerle ilgileneceği henüz bilinmiyor. Ancak kendisinin uzmanlık alanları bazı ipuçları veriyor.

Van Hoff, hem artırılmış hem de sanal gerçeklik videolarının oluşturulmasında kullanılan kamera sistemleri konusunda uzmanlaşmış bir isim. Buna ek olarak, derinlik algılayabilen kameralarla üç boyutlu görüntüler yakalayabilmek de van Hoff’un tecrübeli olduğu alanlar arasında bulunuyor. Van Hoff, 2018’in aralık ayında görevini bırakana kadar Jaunt’un odak noktasını artırılmış gerçekliğe kaymasına yardımcı olmuştu.

Microsoft HoloLens’in yaratıcılarından biri olan Avi Bar-Zeev, bundan iki ay önce Apple’dan ayrılmıştı. Bar-Zeev’in üç yıllık mesaisinde Apple’ın artırılmış gerçeklik başlığının çıkarılması için çalıştığı söylense de, bunu doğrulamak mümkün olmamıştı.

Apple’ın önünde van Hoff’un tecrübesinden yararlanmak adına birkaç seçenek bulunuyor. Tecrübeli ismin şirketin artırılmış gerçeklik başlığının geliştirilmesine yardımcı olması ve bunun yanında sunulacak içeriklerin hazırlanmasında da görev alması muhtemel görünüyor. Ancak Apple’ın iPhone’un arka kamerasına da derinlik algılama yetenekleri kazandırmak için çalıştığı da söylentiler arasında yer alıyor. Dolayısıyla bunun da Van Hoff’tan yararlanılabilecek alanlardan biri olduğu söylenebilir. Apple artırılmış gerçeklik ve üç boyut merkezli tüm özelliklerin hazırlanmasında Van Hoff’un uzmanlığından faydalanacak giibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER