Teknoloji

Apple’ın artırılmış gerçeklik başlığı için kötü haber

apple artırılmış karma gerçeklik

Apple artırılmış gerçeklik pazarına olan ilgisini saklamıyor. Şirketin bir artırılmış gerçeklik başlığı çıkaracağına dair haberler de uzun süredir etrafta dolaşıyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo tarafından hazırlanan yeni bir yatırımcı notuna göre, Apple’ın artırılmış/sanal (karma) gerçeklik başlığının üretiminde karmaşık tasarımı nedeniyle sıkıntılar yaşanabilir.

Kuo, Apple’ın başlığı için belirlediği endüstriyel tasarım gereksinimlerinin rakip ürünlerinkine kıyasla çok daha yüksek olduğunu belirtti. Tecrübeli analist, şirketin ilk günden itibaren sağlam bir donanım, yazılım ve servis ekosistemi sunmak istediğinin altını çizdi.

Apple’ın tedarik zincirinden gelen bilgilere göre konuşan Kuo, başlığın üretiminin 2022’nin dördüncü çeyreğinde başlayacağını belirtti. Daha önceki haberlerde üretim başlangıcı için 2022’nin ikinci çeyreği işaret edilmişti. Kuo, Apple’ın muhtemel tedarikçilerinden biri olan Young Optics’in de bu durumdan etkilendiğini de sözlerine ekledi.

Kuo’nun notunda Apple’ın başlığının sadece bir oyun cihazı olarak algılanmasını istemediği ve diğer uygulama kategorilerinde de kullanımı hedeflediği belirtildi. Kuo, Apple’ın en iyi endüstriyel tasarımı tercih edeceği yönünde bir beklenti olduğunu da dile getirdi.

Daha önce çıkan haberlere göre, Apple artırılmış ve sanal gerçeklik başlığında 4000 DPI ekranlar ve gelişmiş LiDAR tarayıcılarına yer verecek. Başlığın fiyatının ise 3000 dolar civarında olabileceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER