Teknoloji

Apple artırılmış gerçeklik başlığının çıkış tarihi için yeni iddia

apple artırılmış gerçeklik

Apple’ın WWDC 2021 etkinliğinin hemen ardından şirketin gelecek planlarına dair dedikodular da kaldığı yerden devam ediyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun son raporuna göre, Apple artırılmış gerçeklik (AR) başlığını 2022’nin ikinci çeyreğinde çıkaracak. Daha önceki haberlerde, çıkış tarihi olarak 2023 işaret edilmişti.

Kuo’nun en son raporu, Apple’ın kamera lens tedarik zinciriyle ilgili bilgiler de veriyor. Buna göre, şirket iPhone 13 serisinde ve artırılmış gerçeklik başlığında ana tedarikçi olarak Tayvan merkezli Genius Electronic Optical ile çalışmaya devam edecek.

Başlıkta Sony’nin microLED ekranlarının kullanılacağı belirtilirken, hem AR içerikler için şeffaf hem de VR içerikleri için opak mod desteğinin sunulacağı ifade edildi. Başlıkta toplamda 15 kameranın bulunacağı ve bu sayede kullanıcılara sarmalayıcı bir deneyimin yaşatılacağı da Kuo’nun belirttiği noktalar arasında yer alıyor.

Başlığın ağırlığının 200 ila 300 gram arasında olacağı ve dışının hafif bir kumaşla kaplanacağı söyleniyor. Başlığı kullanmak için bilgisayar bağlantısının zorunlu olacağı belirtilirken, daha taşınabilir versiyonun çıkışının 2025’i bulacağı ifade ediliyor.

Rapora göre, Apple artırılmış gerçeklik başlığını ABD’de 1000 dolar karşılığında satacak. Daha önce çıkan haberlerde başlığın fiyatının 3000 dolar civarında olabileceği belirtilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER