Teknoloji

Apple AR/VR başlığının üretimine yakında başlayabilir

apple karma gerçeklik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple çok uzun süredir artırılmış ve sanal gerçeklik (AR ve VR) teknolojileriyle ilgileniyor. Şirketin artırılmış/sanal gerçeklik başlığıyla ilgili haberler de son zamanlarda artmış durumda. Şirketin başlığı için realityOS isimli yeni bir platform, özel bir App Store ve FaceTime özellikleri hazırladığı söyleniyor.

Başlığın yazılım özellikleri konusunda çıkan haberler sayesinde biraz somut fikir edinmek mümkün olmuştu. Yeni bir sızıntıya göre, Apple karma gerçeklik başlığının üretimi için mühendislik doğrulama testlerini tamamladı.

Peki bu ne anlama geliyor? Başlığın tasarımının Apple’ın hedeflerini ve gereksinimlerini karşıladığı anlaşılıyor. Kısacası, şirket başlığın nihai prototipini hazırladı ve yakında üretime başlayabilir. Haberde karma gerçeklik başlığının 2022 bitmeden duyurulabileceği de belirtiliyor. Ancak bu sızıntıya temkinli şekilde yaklaşmakta fayda var.

Daha önce çıkan haberlere göre, Apple artırılmış ve karma gerçeklik başlığında iki adet 8K ekrana yer verecek. Wi-Fi 6E desteği ve M1 Pro Max benzeri kuvvetli bir işlemci de beklenen özellikler arasında yer alıyor. Başlığın 15 kamera lensiyle gerçek dünyayı takip edebileceği de konuşulanlar içinde bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER