Teknoloji

Apple’ın artırılmış gerçeklik başlığı için yeni analiz

apple artırılmış karma gerçeklik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple, 2015’te çıkardığı Apple Watch’tan bu yana yeni bir ürün kategorisine girmiş değil. Ancak bu durum 2022’yle birlikte değişecek gibi görünüyor. Apple, çok uzun süredir konuşulan ve beklenen artırılmış gerçeklik başlığını 2022’de tanıtacak.

Başlığın kullanıcılarla buluşması içinse biraz daha sabırlı olmak gerekecek. Tecrübeli gazeteci Mark Gurman’ın hazırladığı bültene göre, başlık duyurulduktan uzun bir süre sonra satışa sunulabilecek. Bunun nedeninin başlığın üretiminin maliyetli ve zahmetli olduğu belirtilirken, karmaşık teknolojisi nedeniyle iş ortaklarına ihtiyaç duyulduğunun da altı çizildi. Buna ek olarak, başlığın numaralı gözlük camlarıyla birlikte kullanılabilmesi için de resmi kurumlarla iş birliği yapılmasının gerektiği hatırlatıldı.

Apple akıllı saati Apple Watch’u 2014’te iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile birlikte duyurmuştu. Ancak Apple Watch’un piyasaya çıkışı 2015’in ilkbaharını bulmuştu. Duyurunun ardından Apple Watch’un raflardaki yerini alması için 227 gün beklenmişti. Gurman, artırılmış gerçeklik başlığı için bekleme süresinin bundan daha uzun olabileceğini belirtti.

Ünlü analist Ming-Chi Kuo ise Apple’ın artırılmış gerçeklik başlığı 2022’nin dördüncü çeyreğinde kullanıcılarla buluşacak. Kuo’nun paylaşımına göre, başlıkta Mac’le aynı seviyede güç üretebilecek bir işlemci yer alacak. Tecrübeli analist, Apple’ın artırılmış gerçeklik başlığını rakiplerden ayıran en önemli noktanın çip tasarımı olacağını belirtti. Kuo, özel işlemci sayesinde bağımsız çalışma ve geniş uygulama desteğinin mümkün hâle geleceğini sözlerine ekledi.

Dedikodulara göre, Apple artırılmış gerçeklik başlığının yanı sıra bir de Karma Gerçeklik başlığı üzerinde çalışıyor. İlk etapta tek bir cihazdan bahsedildiği düşünülse de, Gurman şirketin iki ayrı cihaz hazırladığını belirtti. Gurman daha önce karma gerçeklik başlığının pahalı olacağını iddia etmişti. Tecrübeli gazeteciye göre, Apple bu uzun arayı yeni ürün kategorisine duyulan heyecanı artırmak için kullanacak. Duyurunun WWDC 2022’de yapılabileceği, artırılmış gerçeklik başlığının ise yılın sonlarında veya 2023’te piyasaya çıkabileceği ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER