Teknoloji

Apple artırılmış gerçeklik başlığı için tecrübeli bir iş ortağıyla çalışıyor

apple artırılmış gerçeklik

Apple, artırılmış gerçeklik (AR) teknolojisine verdiği önemi zaman zaman en yetkili isimlerinin ağzından kamuoyuyla paylaşıyor. Digitimes’ta yayınlanan bir habere göre, Cupertino merkezli şirket, artırılmış gerçeklik başlığı için Valve ile birlikte çalışıyor.

Aynı haberde Quanta ve Pegatron‘un da artırılmış gerçeklik başlığının üretim zincirinde olduğu belirtiliyor. Apple’ın başlığı, “kafaya takılan, ekranlı bir cihaz” şeklinde tanımlanıyor.

Apple ürünleriyle ilgili isabetli analizleriyle tanınan Ming-Chi Kuo, Apple’n AR başlığının 2020’nin ortalarında üçüncü tarafların işbirliğiyle çıkabileceğini belirtmişti. Valve’ın söz konusu üçüncü taraflardan biri olması muhtemel görünüyor. Digitimes’ın haberinde Apple’ın kendi artırılmış gerçeklik başlığının da geliştirme sürecinde olduğu, ancak projenin son zamanlarda Valve’ın donanımı üstünde çalışma şekline evrildiği belirtiliyor.

Apple artırılmış gerçeklik gözlüğünü çıkarmak için aceleci davranmayabilir

iOS 13‘ün kodları da Apple’ın artırılmış gerçeklik planlarıyla ilgili bazı ipuçları vermişti. iOS 13, Apple’ın bağlı iPhone’un bağlı stereo artırılmış gerçeklik başlığı ile etkileşim kurmasını sağlayan bir eklenti sisteminin varlığını göstermişti. Bu da, Apple’ın kendi başlığını duyurmadan önce birden fazla üçüncü taraf artırılmış gerçeklik başlığıyla uyumlu bir sistem geliştirebileceği şeklinde değerlendirilmişti.

Apple’ın artırılmış gerçeklik projesiyle neleri hedeflediği hâlâ belirsizliğini koruyor. Üçüncü taraflarla birlikte geliştirilen başlıkların farklı kullanım senaryolarına hitap etmesi, olası ihtimallerden biri olarak değerlendiriliyor. Artırılmış gerçeklik oyunları da bu kullanım senaryoları arasında gösteriliyor. Apple’ın teknolojinin olgunlaşmasının ardından kendi artırılmış gerçeklik gözlüğünü tanıtabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER