Teknoloji

Apple artırılmış gerçeklik başlığını 2019’da çıkarmayı planlıyor

apple covid-19 satın alma

apple artirilmis gerceklikApple artırılmış gerçeklik başlığını 2019’da piyasaya sürmeyi planlıyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, söz konusu başlık başka bir cihaza ihtiyaç duymadan çalışabilecek.

Cupertino merkezli şirketin artırılmış gerçeklik teknolojisine olan ilgisi bir sır değil. CEO Tim Cook, Apple olarak artırılmış gerçekliğin teknolojinin kullanış biçimini sonsuza dek değiştireceğine inandıklarını belirtmişti. Apple bu konudaki ilk somut adımını iOS 11’e yerleştirdiği ARKit ile atmıştı.

Bloomberg’in haberine göre, Apple’ın başlığı kendi ekranına sahip olacak, yeni bir yonga taşıyacak ve özel olarak tasarlanmış bir işletim sistemiyle birlikte gelecek. Apple’ın mühendislerinin başlığın kontrolü için kafa hareketleri, dokunmatik paneller ve Siri üzerinden sesle kontrol gibi seçenekler üzerinde durduğu ifade edildi.

Başlığın prototipleri üzerinde çalışmaların hâlâ sürdüğü belirtilirken, Apple mühendislerinin HTC Vive VR başlığını kullanarak artırılmış gerçekliğin kısıtlamaları ve potansiyeli hakkında fikir sahibi olmaya çalıştığı söyleniyor. Bloomberg’e göre; Apple harita, mesajlaşma ve “sanal toplantı odaları” gibi uygulamaların üzerinde yoğunlaşıyor. ARKit’in iPhone ve iPad’lere gelişi, potansiyel kullanım alanları hakkında biraz fikir vermişti. Geliştiriciler hâli hazırda oyun ve ev tasarımı gibi alanlarda artırılmış gerçeklik uygulamaları oluşturmaya odaklanmış gibi görünüyor.

Apple artırılmış gerçeklik vizyonunun örneklerini patent başvurularıyla göstermişti

Eğer Bloomberg’in haberi doğruysa, Apple’ın kendisine agresif bir takvim belirlediği söylenebilir. Cihaz 2019’da hazır hâle geldiği takdirde, raflarda yerini almasının 2020’yi bulması da ihtimal dahilinde görünüyor. Apple artırılmış gerçeklik konusundaki vizyonunun örneklerini bu yıl içinde yaptığı patent başvurularıyla sergilemişti.

İLGİLİ HABERLER