Teknoloji

Apple artırılmış gerçeklik başlığını beklenenden erken bir tarihte çıkarabilir

apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

apple artirilmis gerceklikCatcher, iPhone ve iPad’lerde kullanması için Apple’a metal kasa tedarik ediyor. Catcher’ın başkanı Allen Horng, kısa süre önce 2018 itibarıyla yeni bir ürün için de kasa üreteceklerini açıklamıştı. Bazı analistler, söz konusu ürünün uzun süredir konuşulan Apple artırılmış gerçeklik başlığı olduğunu düşünüyor. Gene Munster gibi tanınmış analistler, söz konusu cihazın iPhone’dan daha büyük bir etki yaratabileceğine inanıyor.

Munster ve pek çok analist, artırılmış gerçeklik başlığının piyasaya çıkışı için 2020’yi işaret ediyor. Apple CEO’su Tim Cook da artırılmış gerçeklik teknolojisinin henüz yeterli olgunluğa kavuşmadığını kısa süre önce belirtmişti.

Ancak Catcher cephesinden gelen bilgiler, kafaları biraz karıştırıyor. Catcher’ın başkanı Allen Horng, her yıl ilk 3 ayının kendileri için genellikle sakin geçtiğini, ancak yeni ürün hazırlığı nedeniyle 2018’in ilk çeyreğinde bu durumun değişebileceğini dile getirdi. Horng’un bu sözleri, Apple’ın artırılmış gerçeklik başlığının beklenenden daha erken gelebileceği şeklinde yorumlandı.

Quanta da Apple adına ürün montajı gerçekleştiren şirketler arasında bulunuyor. Şirket, kısa süre önce İsrailli artırılmış gerçeklik şirketi Lumus’un bileşenleriyle optik artırılmış gerçeklik kameraları üretmek için lisans almıştı. Apple için hâli hazırda Apple Watch ve MacBook üreten Quanta, geçtiğimiz ay artırılmış gerçeklik başlığının en geç 2019’da hazır hâle gelebileceğini belirtmişti.

Apple artırılmış gerçeklik başlığını özel bir işletim sistemiyle sunabilir

Gelen haberlere göre, Apple artırılmış gerçeklik başlığı için özel bir işletim sistemi üzerinde de çalışıyor. Söz konusu işletim sisteminin Reality OS (rOS) adını taşıyacağı söyleniyor. Artırılmış gerçeklik başlığının Apple içinde T2888 kod adıyla anıldığı da iddialar arasında bulunuyor. Mevcut işaretler, Cupertino merkezli şirketin 2 yıl içinde artırılmış gerçeklik başlığını hazır hâle getirip piyasaya sürebileceğini gösteriyor. Ancak yine de, daha somut işaretleri beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER