Teknoloji

Apple artırılmış gerçeklik aracına alışveriş desteği ekledi

apple artırılmış gerçeklik

Apple, artırılmış gerçeklik aracı Quick Look için yeni bir güncelleme yayınladı. Söz konusu güncelleme iPhone ve iPad sahiplerinin ilgilerini çeken ürünleri artırılmış gerçekliğin yardımıyla incelemesini ve doğrudan satın almalarını mümkün kılıyor.

Quick Look ile satıcılar ürünlerinin düz bir çıkartmasını veya üç boyutlu modelini yükleyerek artırılmış gerçekli bir ön izlemesini sunuyor. Böylelikle potansiyel alıcılar, ilgilerini çeken ürünün gerçek dünyadaki görünümü hakkında daha somut bir fikir edinebiliyor. TechCrunch’ta yer alan habere göre, artırılmış gerçeklikle ön izleme ekranına eklenen yeni bir buton sayesinde ürünü doğrudan Apple Pay ile satın almak mümkün oluyor.

Home Depot, Wayfair ve 1-800-Flowers, Apple’ın yeni özelliğini şimdiden kullanan şirketler arasında yer alıyor. Bir çiçek satıcısı olan 1-800-Flowers’tan çiçek sipariş ederken buketin ve vazonun evdeki masanın üzerinde nasıl duracağını görmek ve ardından bu ekran üzerinden siparişi tamamlamak mümkün oluyor.

Apple artırılmış gerçeklik için geliştiricilere başka bir destek daha sunuyor

Apple, Quick Look’u 2018’de ARKit 2 ile birlikte çıkarmıştı. Ancak ilk etapta sadece artırılmış gerçeklik modellerine sadece hızlı biçimde göz gezdirmek mümkün oluyordu. Kullanıcıların daha detaylı bilgiler için Quick Look’u kapatıp ürünün web sayfasına veya başka bir uygulamaya gitmesi gerekiyordu. Ancak artık Quick Look üzerinden doğrudan satın alma sayfasına erişmek mümkün hâle geldi.

Apple, Quick Look’un iOS ve iPadOS geliştirici sürümleri için uzaysal ses desteği sunmaya başladı. Bu destek sayesinde üç boyutlu modellere uygun seslerin eklenmesi mümkün hâle geldi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER