Teknoloji

Apple’ın ARM tabanlı ilk Mac modellerinin tanıtımı için yeni iddia

macbook 2016 inceleme apple arm mac

Eylül ayında yeni Apple Watch’larını ve geçtiğimiz hafta da iPhone 12 serisini tanıtan Apple, kasım ayında da başka bir etkinlik düzenleyebilir. Söz konusu etkinliğin yıldızı ise Mac’ler olacak gibi görünüyor. İddiaya göre, Apple önümüzdeki ay ARM tabanlı ilk Mac modellerini gözler önüne çıkaracağı bir etkinlik gerçekleştirecek.

Apple, bilgisayarlarında Intel’in işlemcileri yerine kendi tasarımı olan işlemcileri kullanmaya başlayacağını geçtiğimiz haziran ayında WWDC 2020’de duyurmuştu. Ancak o etkinlikte duyurulan tek donanım, A12Z Bionic işlemci taşıyan Mac mini üstüne kurulu Geliştirici Geçiş Araç Kiti olmuştu.

Duyumcu Jon Prosser, Apple’ın ARM Mac etkinliğinin 17 Kasım’da gerçekleştireceğini iddia etti. Prosser’e göre, şirket etkinliğin resmi duyurusunu da 10 Kasım’da yapacak. Apple’ın genelde etkinlik duyurularını bir hafta öncesinden yaptığını düşününce Prosser’in bu iddiası kulağa gerçeğe yatkın geliyor.

TSMC’ye dayandırılan resmi olmayan iddialara göre; Apple’ın kendi tasarımı olan bir işlemcinin kullanılacağı ilk macOS işletim sistemli cihaz, 12 inçlik MacBook olacak. Bu işlemcinin iPhone ve iPad’lerde kullanılan A14’ün yükseltilmiş bir versiyonu olan A14X olacağı söyleniyor.

Ancak bu konuda Apple’dan bir doğrulama gelmediğini hatırlatmakta fayda var. Şirket, Mac serisinde tamamen kendi tasarımı olan işlemcilere geçiş için iki yıllık bir sürecin uygulanacağını belirtmişti. Dolayısıyla bir veya iki nesil daha Intel işlemcili Mac modelleri görmek sürpriz olmayacaktır.

Prosser’e göre, Apple ARM Mac etkinliğinde “bir şey daha” diyerek ilk kulak üstü kulaklığı AirPods Studio’yu tanıtabilir. Apple’ın bu kulaklık için biri spor diğeri ise daha üst sınıf görünümlü iki versiyon sunacağı ve bunların sırasıyla 350 ile 500 dolar karşılığında satılacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER